MISFORNØYD: Skuespiller og tidligere California-guvernør, Arnold Schwarznegger, er sint og flau over måten Donald Trump håndterte toppmøtet med Vladimir Putin i Helsinki på mandag. Foto: AFP / NTB Scanpix
MISFORNØYD: Skuespiller og tidligere California-guvernør, Arnold Schwarznegger, er sint og flau over måten Donald Trump håndterte toppmøtet med Vladimir Putin i Helsinki på mandag. Foto: AFP / NTB ScanpixVis mer

Rasende Schwarzenegger sammenlikner Trump med en «liten, våt nudel»

I en Instagram-video sier «Terminator»-stjerna at Trump har sviktet sitt eget land etter møtet med Putin på mandag.

Mandag ettermiddag møtte Donald Trump og Vladimir Putin hverandre til et over to timer langt lukket møte i presidentpalasset i Helsinki.

De to kontroversielle statsoverhodene har møttes to ganger tidligere på sidelinjen av internasjonale møter, men har aldri tidligere holdt et offisielt toppmøte seg imellom.

På pressekonferansen i etterkant virket begge presidentene fornøyde, og Putin omtalte møtet som åpent og nyttig.

Reaksjonene har imidlertid ikke latt vente på seg og mange mente at Trump ikke grep muligheten til å holde Russland ansvarlig for den angivelige valginnblandingen i 2016.

- Ble flau

En som var tydelig misfornøyd med Trumps opptreden var skuespiller Arnold Schwarzenegger.

Natt til mandag publiserte den tidligere California-guvernøren en Instagram-video til sine 14,6 millioner følgere hvor han henvender seg direkte til Trump og uttrykker hvor flaut han synes det var å se på møtet mellom de to presidentene.

President Trump, remember, America first.

A post shared by Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger) on

- Du bare sto der som en liten, våt nudel og som en «fan boy», sier han til den amerikanske presidenten.

Under sin guvernørperiode i 2003 til 2011 ble Schwarzenegger regnet til den liberale fløyen blant republikanerne, og hadde som guvernør et sterkt engasjement for miljøvern og reduksjon av klimautslipp.

Dette er ikke første gang «Terminator»-stjerna og Trump har vært i tottene på hverandre.

Da det ble klart at Schwarzenegger skulle ta over for Trump som programleder i realityserien «The Celebrity Apprentice» kranglet de blant annet om hvem som var dårlig på å gjøre jobben sin på sosiale medier.

- Du har sviktet landet vårt

Videre i Instagram-videoen sier «Terminator»-stjerna at det så ut som om Trump hadde lyst til å spørre den russiske presidenten om en autograf eller en selfie under mandagens pressekonferanse.

I tillegg lurer han på hva som skjedde med den sterke viljen som den tidligere amerikanske presidenten, Ronald Reagan, viste overfor Mikhail Gorbatsjov da han ba den sovjetiske lederen om å rive Berlinmuren i 1987.

- Du har sviktet etterretningstjenesten, justisvesenet, og verst av alt, landet vårt, sier den tidligere politikeren.

President Donald Trump har ikke kommentert påstandene til Arnold Schwarzenegger, men twitret noen timer i forkant av Instagram-videoen at han har stor tillit til sin etterretningstjeneste, men at han også innser at for å bygge en lysere framtid, kan man ikke bare fokusere på fortida.

- Som to av verdens største atommakter er vi nødt til å samarbeide, skriver Trump mandag kveld.