FORBANNET: Regissør Quentin Tarantino («Kill Bill», «Pulp Fiction») anklager skuespillere og agenter for å ha stått bak lekkasjen av manuset til hans planlagte film «The Hateful Eight». Nå dropper regissøren prosjektet totalt, og vil i stedet gi ut manuset som bok. FOTO: SCANPIX/AP
FORBANNET: Regissør Quentin Tarantino («Kill Bill», «Pulp Fiction») anklager skuespillere og agenter for å ha stått bak lekkasjen av manuset til hans planlagte film «The Hateful Eight». Nå dropper regissøren prosjektet totalt, og vil i stedet gi ut manuset som bok. FOTO: SCANPIX/APVis mer

Rasende Tarantino dropper sin neste film etter manuslekkasje

Hemmelig manus sirkulerer, skuespillere mistenkt.

(Filtermagasin.no): Alt virket å gå på skinner for Quentin Tarantinos neste film.

For et par uker siden ble manus erklært ferdigstilt, en ønskeliste for skuespillere ble satt opp, og gikk alt i boks kunne innspillingen starte allerede til sommeren.

Nå blir ikke filmen - en western titulert «The Hateful Eight» - noe av. En rasende Tarantino har nemlig funnet ut at manuset har kommet uvedkommende i hende.

Skuespillere mistenkt - Jeg er veldig, veldig nedfor, sier Tarantino til bransjenettstedet Deadline, som først rapporterte nyheten.

Saken var at Tarantino hadde gitt manuset til en produsent og til skuespillerne han ønsket seg til filmen.

- Jeg ga det til Reggie Hudlin (en av produsentene bak «Django Unchained»), og han lot en agent komme til huset sitt for å lese det. Det er et tillitsbrudd, men ikke veldig alvorlig fordi agenten aldri tok det med seg. Så ga jeg det til tre skuespillere: Michael Madsen, Bruce Dern og Tim Roth. Den jeg vet at ikke har gjort dette er Tim Roth, sier Tarantino til Deadline.

En av de to andre ga imidlertid manuset til agenten sin, som nå har videresendt til «alle» i Hollywood.

- Jeg vet ikke hvordan disse jævla agentene jobber, men jeg kommer ikke til å lage denne filmen nå. Jeg kommer til å publisere manuset, og det er det. Jeg har gitt det til seks mennesker, og hvis jeg ikke kan stole på dem mister jeg helt lysten til å lage filmen. Jeg er ferdig og kommer til å gjøre noe annet. Det er mer der det kom fra, sier regissøren.

Endrer mening? Det er ikke uvanlig at en manus lekker ut før en film blir satt opp - det skjedde blant annet med «Django Unchained», der fansen kunne lese hele manuset og anmeldelser av det i månedene før utgivelsen.

Tarantino understreker at han ikke har noe imot internettlekkasjer, men mener det er noe helt annet når manuset begynner å sirkulere før en innspillingsdato i det hele tatt er satt.

- Jeg liker når folk setter pris på greiene jeg gjør, og anstrenger seg for å finne og lese et manus. Men dette ga jeg til seks forbanna folk!, sier han.

Så får tiden vise om regissøren står ved beslutningen og lar raseriet han nå føler stanse prosjektet totalt, eller om han kommer til å snu (det ville i så fall ikke vært første gang at temperamentsfulle og impulsive Tarantino endrer mening).

I løpet av samtalen med Deadline åpner han i hvert fall for å lage filmen en gang i framtida, hvis lysten melder seg igjen.

- Jeg kan jo endre mening, det er jo jeg som eier skiten. Men det som er sikkert: Det kommer ikke til å bli den neste filmen jeg gjør.

Tarantino er nå i gang med å skrive et annet prosjekt, der hovedrollen etter planen også skal spilles av Bruce Dern.

Med mindre det viser seg at det er den 77 år gamle skuespilleren (Oscar-nominert for «Nebraska» i år) som er kilden til lekkasjen, såklart.

Denne artikkelen er tidligere publisert på film- og tv-bloggen Filter.