Raser: - Ikke skjedd en dritt

Næringsdepartementet var kritiske til hotellskipvirksomhet allerede i 2018. - Ved en feil ble dette dessverre ikke fulgt opp med Sjøfartsdirektoratet, sier næringsministeren nå. Fellesforbundet er kritiske.

STRENGT REGIME: Smittevernpersonell stoppet innom filmsettet til Mission Impossible og forlot stedet med en sort testbeholder. Video: Lars Eivind Bones / Knut-Eirik Lindblad / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag sa næringsminister Iselin Nybø (V) at hun mener det er «uheldig at Hurtigruten opererer som hotellskip i norske havner».

Nå sier hun til Dagbladet at departementet allerede i 2018 mente at slik virksomhet «ikke var innenfor lovens intensjon» - men at det «ved en feil» ikke ble fulgt opp med Sjøfartsdirektoratet.

Situasjonen får kommunikasjonssjef André Nerheim i Fellesforbundet til å reagere sterkt.

- Dette ble tatt opp i 2018, og det har ikke skjedd en dritt. Det er tidenes sprik mellom det direktoratet sier nå, og det statsråden var meget tydelig på i 2018, sier han til Dagbladet.

Tirsdag ble det klart at Fellesforbundet og Sjømannsforbundet går sammen om å anmelde Hurtigruten for forhold knyttet til båten MS Fridtjof Nansen, som ligger til kai ved tettstedet Hellesylt i Stranda kommune.

Hurtigruten mener på sin side at virksomheten er «godt innenfor» reglene.

I september leier Hurtigruten ut to skip til innspillingen av «Mission: Impossible». Fartøyene huser til sammen nesten 400 filmarbeidere fra Norge og utlandet.

Brev fra 2018

Onsdag sa Nybø at hun har varslet en endring i forskriften for å få slutt på den kritiserte virksomheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer