Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Raser etter å ha blitt uthengt som heroinist

- Jeg brukte bare speed og kokain.

REAGERER: Pønkeren Ronny Pøbel ble hengt ut som heroinist i Oppland Arbeiderblad. Her under releasekonserten for den nye plata tidligere i år. Foto: Dan A. Nachtnebel og Stig I. Lona
REAGERER: Pønkeren Ronny Pøbel ble hengt ut som heroinist i Oppland Arbeiderblad. Her under releasekonserten for den nye plata tidligere i år. Foto: Dan A. Nachtnebel og Stig I. Lona Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I et lanseringsintervju for sin femte plate, «Rusfrie dager», skrev Oppland Arbeiderblad at artisten Ronny Pøbel tidligere brukte heroin.

- Det var et sjokk å våkne opp til. Jeg har aldri brukt heroin, så jeg skjønner ikke hvor journalisten fikk det fra, sier Ronny Pøbel, og legger til:

- Jeg brukte speed og kokain i helgene, men jeg har aldri rørt heroin. Det er farligere og man kan bli avhengig av det. Det vet jeg man kan bli av andre narkotiske stoffer også, men heroin er det lettere å bli avhengig av. 

- Hva slags reaksjoner har du fått på intervjuet?

- Mora og faren min ble ikke blide for å si det sånn. De vet at jeg har drevet med litt av hvert, men de fikk sjokk da det stod at jeg hadde brukt heroin. I tillegg fikk en jeg en spørrende sjef på telefonen, som heller ikke var særlig blid.

Avisen har beklaget feilen, og rettelsen er en av de mest delte sakene i sosiale medier de siste 24 timene.

Nyhetsredaktør i Oppland Arbeiderblad, Ken Andre Ottesen, utdyper rettelsen til Dagbladet:

- Det var en misforståelse som skyldes journalistens noe magre kompetanse på narkotikum. Det er noe som ikke nødvendigvis er en ulempe, men det ble det i dette tilfellet. Vi beklager at vi har tillagt Pøbel heroinmisbruk. Til gjengjeld så er det ti ganger så mange som har fått med seg rettelsen, enn selve saken.

- Ofte blir pressen kritisert for å gjemme rettelser på side 17. Vi kan definitivt ikke beskyldes for det i denne saken.

Ferdig med narkotika Ronny Pøbel har akkurat sluppet sin femte plate «Rusfrie dager», og er i disse dager på norgesturné. De siste fire månedene har han holdt seg unna narkotika.

- Jeg kom til et punkt hvor jeg så meg selv i speilet og tenkte «hva slags dust er det der?» Der og da bestemte jeg meg for å slutte, sier Pøbel.

- Hvordan har de siste månedene vært?

- Det har vært mye kulere uten narkotika. Nå tar vi oss bare noen øl under konsertene, og det har ført til at vi har blitt et skikkelig bra band. Før var ofte trommisen så full at han ikke klarte å holde takten, men nå er han knallgod.

- Har slutta med å kaste ølflasker på lydmannen vår Til helgen setter turneen kursen sørover til Kristiansand og Mandal. Også publikum og lydmenn kan glede seg over de rusfrie dagene til bandet fra Gjøvik.

- Før måtte publikum ha verneutstyr for å gå på konsertene våre.

- Det hagla ølflasker og spesielt mot lydmannen hvis han gjorde noe feil. Det har vi slutta med nå, sier Pøbel, om avslutter med følgende:

- Jeg tar ikke meg selv så høytidelig, og satser på at all PR er god PR.

RUSFRI: Narkotikaen er lagt på hylla. Nå går det bare i øl for punkeren Ronny Pøbel. Foto: Marianne Michelsen.
RUSFRI: Narkotikaen er lagt på hylla. Nå går det bare i øl for punkeren Ronny Pøbel. Foto: Marianne Michelsen. Vis mer
Hele Norges coronakart