Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Raser etter at «Amy» vant Oscar for beste dokumentar

- Det er en negativ, ondskapsfull og misvisende framstilling.

 MISVISENDE:  Mitcht Winehouse mener dokumentaren om datteren Amy er misvisende. Foto: Scanpix
MISVISENDE: Mitcht Winehouse mener dokumentaren om datteren Amy er misvisende. Foto: Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Under Oscarutdelingen natt til mandag gikk prisen for beste dokumentar til filmen «Amy», om den avdøde artisten Amy Winehouse.

Det var ikke alle like begeistret for.

- Det er en negativ, ondskapsfull og misvisende framstilling, skal Amys far Mitch Winehouse ha skrevet til  filmens regissør Asif Kapadia på Twitter.

Det skriver den britiske avisa Daily Mail.

- Han lurte alle - Jeg er alltid stolt av jenta mi. Men Amy vil ikke få noen Oscar. Det er det bare Asif Kapadia som får. Det er det dette handler om... Asif. Han lurte alle, skriver Mitch til sine 63 000 følgere på Twitter.

Filmen er basert på rundt 100 intervjuer med mennesker som kjente Winehouse, og Mitch har vært misfornøyd siden han så filmen i april i fjor.

- Familien vil ta avstand fra den kommende filmen om deres savnede og elskede Amy. De føler at filmen er en tapt mulighet til å feire livet og talentet hennes, de føler at filmen er misvisende og at den inneholder flere usannheter, uttalte Chris Goodman, familiens talsperson, i en forbindelse.

100 intervjuer Film-teamet var riktignok ikke enige med artistens familie.

- Da vi ble kontaktet med spørsmål om å lage filmen, hadde vi Winehouse-familiens fulle støtte, og vi gikk inn i prosjektet med full objektivitet. I produksjonstida gjennomførte vi rundt 100 intervjuer med mennesker som kjente Amy Winehouse; venner, familie, tidligere partnere og mennesker fra musikkindustrien som jobbet med henne. Historien filmen forteller reflekterer det vi fant ut gjennom intervjuene, uttalte produksjonen i en pressemelding.

Det var lørdag 23. juli 2011 at Amy Winehouse ble funnet død i sin leilighet i Camden i London. Etter dødsfallet spekulerte mange i hvordan Winehouse, som i flere år slet med store alkohol- og narkotikaproblemer, døde.

Tre måneder seinere konkluderte britiske rettsmedisinere at Winehouse døde av akutt alkoholforgiftning.Utforsk andre nettsteder fra Aller Media