Raser etter ransaking og fotografering: - Ydmyker guttene

Sami (19) og Emmanuel (20) føler seg krenket av Oslo-politiet og vil anmelde. De støttes av Antirastisk Senter og rapperen Hkeem.

FOTOGRAFERT: En politibetjent avbilder Emmanuel Osei (20) på McDonald's på Grorud i Oslo: - Det var ekkelt, og dette skjedde foran masse folk, sier han til Dagbladet. Foto: Sami Hassan
FOTOGRAFERT: En politibetjent avbilder Emmanuel Osei (20) på McDonald's på Grorud i Oslo: - Det var ekkelt, og dette skjedde foran masse folk, sier han til Dagbladet. Foto: Sami Hassan Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg skulle ønske at jeg slapp å se dette, men det viser kanskje hvor viktig det var at jeg brukte stemmen min til å sette lys på en realitet vi ikke ønsker å se, sier en av Norges mest populære artister, Abdulhakim «Hkeem» Hassane (20), til Dagbladet.

Han refererer til en hendelse som skjedde med to kamerater av ham lørdag ettermiddag, da flere politibetjenter gikk inn på McDonald’s på Grorud i Oslo, og ransaket og tok bilde av restaurantgjestene Sami Hassan (19) og Emmanuel Osei (20).

Begge Oslo-guttene sier til Dagbladet at de ønsker å anmelde politiet på bakgrunn av det de opplevde:

Politiet ba dem først om legitimasjon, forteller Sami Hassan.

- De sa det hadde skjedd noe på Linderud, og at vi derfor måtte gi dem personinfo. Det er langt til Linderud, så det var litt rart at vi to inne et hjørne på McDonald's på Grorud skulle sjekkes, men greit, tenkte vi, og politiet sjekket opp navnene våre, sier Hassan, som blant annet jobber som modell for byrået Team Models.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer