Promising Young Woman:

Raser mot anmelder

Carey Mulligan går hardt ut mot en anmeldelse som antyder at hun ikke var pen nok for sin siste rolle.

RASER: Carey Mulligan raser mot anmelder etter å fått kritikk for sitt utseende. Her i rollen som Cassie. Foto: NTB/Focus Features via AP.
RASER: Carey Mulligan raser mot anmelder etter å fått kritikk for sitt utseende. Her i rollen som Cassie. Foto: NTB/Focus Features via AP. Vis mer
Publisert

Det anerkjente magasinet for underholdningsindustrien Variety har beklaget offentlig etter at skuespilleren Carey Mulligan gikk hardt ut mot en anmeldelse av sin nye film «Promising Young Woman». Anmelderen skrev at Mulligan ikke var pen nok til å gå inn i rollen som filmens femme fatale.

Frilanskritiker, Dennis Harvey, hevdet i anmeldelsen at filmprodusenten, den australske skuespilleren Margot Robbie, ville ha passet bedre for rollen, og sa Mulligan så ut som om hun var i «dårlig drag».

Mulligans karakter Cassie møter ulike menn for å søke hevn for seksuelle overgrep mot sin beste venn i den anerkjente nye mørke komedien.

- Beklager

- Jeg følte at han skrev at jeg ikke var heit nok til å gjennomføre en slik rolle, sa Mulligan til The New York Times.

OSCAR: Det går allerede rykter om Carey Hulligan kan vinne Oscar for sin rolle. Foto: NTB/Capitol Records via AP.
OSCAR: Det går allerede rykter om Carey Hulligan kan vinne Oscar for sin rolle. Foto: NTB/Capitol Records via AP. Vis mer

- Jeg ble gal av det. Jeg spurte meg selv «virkelig, skal du skrive noe sånt om akkurat denne filmen? I 2020?» jeg kunne ikke tro det, fortsatte hun.

Variety har nå lagt ved en beklagelse i anmeldelsene, øverst i fet skrift.

- Variety beklager oppriktig til Carey Mulligan og angrer på det ufølsomme språket som minimerte hennes dristige framførelse, skriver magasinet.

- Bør være konstruktivt

I et nylig intervju utført at skuespilleren Zendaya for Variety, går Mulligan mer i detalj om den omstridte anmeldelsen.

SPOILER: Dagsrevyen får kritikk fra flere TV-anmeldere etter at de avslørte handlingen i andre sesong av ungdomsserien «Rådebank». Video: NRK. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Jeg synes kritikk bør være konstruktiv, og at det er mulig å lære noe av det. Men det bør ikke gå på utseende. Jeg var skuffet, fordi filmen tar nettopp opp problemene rundt vår oppfatning og forutinntatte ideer om mennesker, sa hun.

Det har allerede blitt spekulert i om Mulligan kan vinne en Oscar for sin hovedrolle i filmen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer