PEDOFILIDØMT: Jonathan King har erklært sin uskyld, og fortalte i 2005 at ingen av barna som besøkte ham ble tvunget til å gjøre noe de ikke ville være med på. I dommen fra 2001 het det blant annet at King delte ut plater til tenåringsgutter i bytte mot sex. Foto: NTB Scanpix
PEDOFILIDØMT: Jonathan King har erklært sin uskyld, og fortalte i 2005 at ingen av barna som besøkte ham ble tvunget til å gjøre noe de ikke ville være med på. I dommen fra 2001 het det blant annet at King delte ut plater til tenåringsgutter i bytte mot sex. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Raser mot BBC for å gi TV-tid til pedofilidømt

- Har ikke lært leksa si.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Popmogulen Jonathan King (69) ble dømt til sju års fengsel i 2001 for å ha misbrukt flere tenåringsgutter i sitt hjem på midten av 80-tallet.

I 2005 ble han imidlertid sluppet ut på prøve etter tre og ett halvt år bak murene i et fengsel i Storbritannia.

Ifølge BBC skal King nå medvirke i en dokumentar som skal ta for seg rockebandet Genesis' tidligere dager.

69-åringen har nemlig hatt en betydelig rolle, da det var han som oppdaget bandet, og produserte deres første låter på begynnelsen av 70-tallet. 

- Vil såre ofrene Valget om å gi den pedofilidømte King en platform på nasjonal TV, har imidlertid ikke gått upåvirket hen.

Den britiske politikeren Robert Wilson mener ifølge Daily Mail at det er forbløffende å se at BBC ikke tar mer hensyn når det kommer til ofrene i saken.

Han påpeker samtidig at kanalen burde være varsom, spesielt i kjølvannet av avdøde BBC-programleder Jimmy Savile, som ble anklaget for å stå bak en lang rekke seksuelle overgrep mot barn.

- Etter alt som har skjedd, så ville man tro at BBC styrte unna dømte pedofile. Det finnes liten tvil om at dette vil såre Kings ofre, og videre ødeleggelse av BBCs rykte, sier Wilson.

- Totalt upassende Også Pippa Smith, grunnleggeren av Safermedia, en organisasjon som jobber mot støtende innhold i media, mener det er feil å skulle la King få muligheten til å medvirke i dokumentaren.

- Det framstår totalt upassende. Det sender ut feile signaler og viser hvordan kringkasterne er helt på avveie. Det viser også at de ikke har lært leksa si når det kommer til Savile-saken.

King var selv involvert i en rekke BBC-produksjoner på 80- og 90-tallet. En talsperson for kanalen forsvarer Kings deltakelse i dokumentaren med at han spilte en sentral rolle når det kommer til oppdagelsen av Genesis.

- Ettersom Jonathan King hadde en sentral rolle i oppdagelsen av Genesis, så medvirker han kort i dokumentaren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer