Superman:

Raser mot bifil Superman

I den nyeste utgaven av Superman-tegneserien kommer superhelten ut som bifil. Ikke alle er like begeistret for endringen.

BIFIL: Superman er bifil i ny tegneserie-utgave. Foto: Reuters/NTB.
BIFIL: Superman er bifil i ny tegneserie-utgave. Foto: Reuters/NTB. Vis mer
Publisert

Superman har gjort mye i sin 80 år lange eksistens, blant annet reddet verden et par ganger, slåss med Muhammad Ali og stått opp mot rasisme.

Fram til nå har hans livs kjærlighet vært Lois Lane. Men i den kommende utgaven av «Superman»-tegneserien, så er den velkjente superhelten på vei inn i et skeivt forhold.

Den femte utgaven av DC' tegneserie «Superman: Son of Kal-El» bekrefter at den nye Superman, Jon Kent, sønnen til Clark Kent og Lois Lane, er bifil etter at han faller pladask for Jay Nakamura, en mannlig journalist. Det skriver CNN.

Raser

Ikke alle er derimot like fornøyd DC' valg om en skeiv superman. Dean Cain spilte superhelten i TV-serien «Lois and Clark», sammen med Teri Hatcher. Cain mener det er verken modig eller djervt av serieskaperen.

IKKE FORNØYD: Tidligere Superman-skuespiller Dean Cain synes er fornøyd med Superman nå er bifil. Foto: Shutterstock/NTB
IKKE FORNØYD: Tidligere Superman-skuespiller Dean Cain synes er fornøyd med Superman nå er bifil. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer

- Det ville vært modig om de hadde gjort dette for 20 år siden, men ikke nå. Om de hadde bestemt seg for at han skulle kjempe for homofiles rettigheter i Iran, så ville jeg synes det hadde vært modig, sier Cain til Fox and Friends, ifølge Sky News.

- Eller få han til å kjempe for kvinners rettigheter til å gå på skole, jobbe og leve under det nye og koselige Taliban, sier Cain spydig.

DEN GANG DA: Dean Cain og Teri Hatcher spilte Superman og Lois Loin TV-serien Lois and Clark. Foto: NTB.
DEN GANG DA: Dean Cain og Teri Hatcher spilte Superman og Lois Loin TV-serien Lois and Clark. Foto: NTB. Vis mer
UTROLIG KROPPSKUNST: Ved hjelp av kroppsmaling forvandler Kay seg selv til Superman. Det hele er filmet i en time lapse-video. Video: Kay Pike Vis mer

Latterliggjort

«Superman»-fansen er mildt sagt ikke positive til Cains uttalelser.

- Hvor modig er ikke Dean Cain som spilte en av de mest heroiske, omsorgsfulle og ærefulle karakterene i historien, og som ikke klarer å være en av de tingene selv, skriver en Twitterbruker.

- Dean Cain er bare glad for at noen i det hele tatt er interessert i hans mening, skriver en annen.

- Nå som Dean Cain trender, ønsker jeg bare å minne alle på at denne filmen eksisterer, skriver en bruker og legger ved en plakat av filmen «Andy and talking Hedgehog». Cain spiller hovedrollen i filmen som på utgivelsestidspunktet ble latterliggjort.

Superman-skribent John Timms forsvarer også superheltens nye legning.

- Jeg har alltid sagt at alle fortjener å kjenne seg igjen i heltene våre. Jeg er veldig glad for at DC og Warner Bros deler denne forestillingen, sier Timms.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer