«Politisk ukorrekt»-spillet

Raser mot brettspillet «Politisk ukorrekt». To av de tre største bokhandlerne trekker spillet

- Ment å lære folk om grensene for ytringsfrihet, sier forleggeren.

POLITISK UKORREKT: Et utvalg av kortene som hører til utvidelsespakka til spillet «Politisk ukorrekt». - Dette langt fra de verste kortene, skriver Gunnhild Folgerø på Facebook. Foto: Gunnhild Folgerø / Facebook
POLITISK UKORREKT: Et utvalg av kortene som hører til utvidelsespakka til spillet «Politisk ukorrekt». - Dette langt fra de verste kortene, skriver Gunnhild Folgerø på Facebook. Foto: Gunnhild Folgerø / Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Spillet «Politisk ukorrekt» vekker harme på sosiale medier på grunn av det som står på kortene i en av utvidelsespakkene som nå er tilgjengelig i mange av landets bokhandler.

«Pappas sure ballesvette», «Pedofile barnehageonkler», «Å sykle naken gjennom barnehagen med Nugatti på tissen», og «Fortrengte minner fra onkels kjeller» er blant noe av teksten man finner på kortene.

Spillet er basert på det amerikanske «Cards against humanity». Poenget med spillet er å fullføre setninger, basert på kort spillerne trekker. For eksempel kan det komme et kort der det står: «I Sverige er det forbudt å ...», så skal du gi fra deg det mest upolitiske svaret du har blant kortene dine. Den som klarer å komme med det beste, politisk ukorrekte svaret, vinner.

Spilles gis ut av forlaget Vennerød, og har vært solgt av blant annet ARK, Norli og Tanum i Norge.

Etter at Dagbladet har tatt kontakt med de som selger det aktuelle spillet, har to av Norges tre største bokhandlere, ARK og Tanum, bestemt seg for å trekke både spillet og spillutvidelsene fra markedet.

- Vi har nå gått igjennom alle kortene i spillet og i den ene utvidelsespakken som er i salg hos oss, og vi har besluttet å trekke både spillet og utvidelsespakken fra markedet, sier Karin Mundal, som er leder for Tanum bokhandel, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer