Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Raser mot dansk politi

Dansk politi skriver i en rapport at gruppa Pearl Jam må ta det moralske ansvaret for de ni dødsfallene i Roskilde. Gruppa raser mot beskyldningene.

Ifølge dotmusic.com sier politirapporten at arrangørene ikke kan klandres for ulykken, men at bandet som spilte må ta sin del av ansvaret.

- Vi har snakket med utallige vitner som forteller at Pearl Jam er godt kjent for nesten å oppfordre til voldelig oppførsel, sier visepolitimester Bent Rungstrøm i Roskilde, ifølge nettstedet.

Nesten 300 er avhørt av politiet. Rapporten som konkluderer med Pearl Jams ansvar er overlevert Danmarks justisminister Frank Jensen.

Pearl Jam og bandets manager Kelly Curtis er i harnisk over beskyldningene som rettes mot dem.

- Jeg har vanskelig å tro at noen vil legge det moralske ansvaret på gruppa, sier Curtis. Han er forferdet over hva dansk politi hevder i rapporten. Dansk politi har ikke kommentert artikkelen hos dotmusic.com.

Da tragedien skjedde 30. juni, ba Pearl Jams vokalist og frontfigur Eddie Vedder folkemengden om å roe seg ned og trekke seg tilbake. Da han innså at hans oppfordringer ikke hadde noen effekt, og at mennesker døde, falt Vedder på kne og gråt. Bandet kom umiddelbart etter hendelsen med en felles uttalelse om at deres liv aldri ville bli de samme igjen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media