«Chernobyl» på HBO Nordic:

Raser mot dette: - Faen så skamløst

Nå har regissøren en bønn til turistene strømmer til Tsjernobyl etter HBOs miniserie: - Respekter Tsjernobyl.

TSJERNOBYL-TURISME: Turismen i Tsjernobyl-området har økt med omtrent 30 prosent etter at TV-serien «Chernobyl» ble sendt på HBO, melder lokale reisebyråer. Foto: Genya Savilov / AFP
TSJERNOBYL-TURISME: Turismen i Tsjernobyl-området har økt med omtrent 30 prosent etter at TV-serien «Chernobyl» ble sendt på HBO, melder lokale reisebyråer. Foto: Genya Savilov / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HBOs miniserie «Chernobyl» er blitt en enorm seersuksess, og nå ser det ut til at miniserien om katastrofen ved atomkraftverket i det gamle Sovjetunionen har fått uante følger.

Tilstrømming av turister

For turismen til Tsjernobyl og den nærliggende byen Pripjat har blomstret de siste ukene, melder blant andre CNN. Området ble åpnet for turisme i 2009, men har de siste ukene opplevd en kraftig økning i tilstrømmingen av skuelystne.

- Vi har sett en 35 prosent økning i bestillinger, sier Victor Korol til CNN. Han er daglig leder for turselskapet SoloEast, som tilbyr turer til Tsjernobyl-området.

26. april 1986 klokka 01:23 eksploderte RBMK-reaktor nummer fire ved atomkraftverket Tsjernobyl nord i Ukraina, i det som da var Sovjetunionen. Det som skulle være en rutinetest av sikkerheten, førte til en ustoppelig kjedereaksjon.

Områdene rundt atomkraftverket ble erklært ubeboelige som følge av radioaktiv stråling, og det ble opprettet en eksklusjonssone på 4000 kvadratkilometer rundt reaktoren.

Korol forteller at de mest populære turene er dagsturer inn i den avsperrede sonen. Siden HBO begynte å sende «Chernobyl», har turselskapet hatt mellom 100 og 200 besøkende i helgene. Det er bare ett av flere selskaper som tilbyr guidede turer inn i området.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer