Saksøkes av «Sesame street»

Raser mot dokkefilm full av vold, sex og dop

Selskapet bak «Sesame Street» saksøker en kommende dokkefilmen som inneholder både vold, sex og dop. De mener filmen kan forveksles med barne-TV-serien. 

TRAILER: Selskapet bak «Sesame Street» saksøker en kommende dokkefilmen som inneholder både vold, sex og dop. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Filmen, kalt «Happytime Murders», markedsføres med slagordet «No Sesame. All Street», noe som har fått Sesame Workshop, utdanningsorganisasjonen bak barne-TV-serien, til å se rødt, ifølge BBC.

– Forbrukerne tror dermed at «Sesame Street» er assosiert med filmen, noe som har ført til krenkelse av «Sesame Street»-merkevaren og folks velvilje mot denne, heter det i en uttalelse fra organisasjonen.

Filmen, med skuespiller Melissa McCarthy i hovedrollen, bruker på samme måte som «Sesame Street» dukker i flere av rollene. Der stopper også likhetene. Mens den amerikanske barne-TV-serien tar sikte på å formidle kunnskap til barn, er den kommende dokkefilmen full av mer voksne temaer som vold og narkotika.

Sesame Workshop har imidlertid ingen innvendinger mot filmens innhold, men reagerer det de mener er misvisende bruk av «Sesame Street»-merkevaren i markedsføringen av filmen.

For å gjøre det hele enda mer innviklet er «Happytime Murders» regissert av Brian Henson, sønnen til avdøde Jim Henson, som var med på å utvikle «Sesame Street»-karakterene på 1960-tallet og som seinere lagde «The Muppet Show».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer