«House of Gucci»

Raser mot film:
- En fornærmelse

Filmen «House of Gucci» får kraftig kritikk fra Gucci-familien som historien er bygget på.

HOUSE OF GUCCI: Store navn som Lady Gaga, Adam Driver og Jared Leto spiller i den nye serien «House of Gucci». Video/«House of Gucci» Official Trailer. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Filmen «House of Gucci», ble lansert 24. november i USA, og er basert på hvordan Gucci-familien bygget opp et forretningsimperium.

Flere store stjerner spiller i filmen - blant dem Jared Leto, Adam Driver og Salma Hayek. Lady Gaga har rollen som Patrizia Reggiani.

I filmen følger vi historien til Patrizia Reggiani og Maurizio Guzzi og veien til kontrollen over det italienske motehuset Gucci.

Reggiani ble dømt for å ha hyret en leiemorder til å drepe hennes eksmann, Maurizio Gucci i 1995. Hun ble dømt i 1998, og løslatt i 2016. Reggiani fikk mye oppmerksomhet da saken pågikk, og ble av flere medier omtalt som «Black Widow», altså «Den svarte enke».

Reggiani uttalte i april at hun ikke var fornøyd med at filmen skulle portrettere henne og hennes familie.

- De stjeler identiteten til en familie for å profittere, for å øke inntektene til Hollywood-systemet, sa hun til nyhetsbyrået AP.

DOWNTON ABBEY: Historien om den rike familien, og deres tjenere, fortsetter i filmen «Downton Abbey: A New Era», som får premiere neste år. Video: Focus Features Vis mer

- En fornærmelse

Hun er heller ikke den eneste i Gucci-familien som reagerer kraftig på at deres historie nå blir film. Familien til Aldo Gucci, som var leder for Gucci fra 1953 til 1986, har nå kommet med en offisiell uttalelse der de langer ut mot den nye filmen, melder Variety.

- Produksjonen av filmen tok seg ikke bryet med å høre med slektningene før de beskrev Aldo Gucci og medlemmer av Gucci-familien som kjeltringer, ignorante og ufølsomme til verden rundt dem, skriver familien i uttalelsen.

- Dette er ekstremt smertefullt fra et menneskelig ståsted og en fornærmelse til arven som merket er bygget på, skriver familien videre i uttalelsen.

Regissør av House of Gucci, Ridley Scott, slår sterkt tilbake mot Patrizia Reggiani i påstanden om at de stjeler identiteten til en familie for profitt.

- Jeg engasjerer meg ikke i det. Du må huske at en av familiemedlemmene ble drept og en annen kom i fengsel for skatteunndragelse, så du kan ikke snakke til meg om å skape profitt, sier Scott, ifølge Variety.

Blandede anmeldelser

Filmen hadde premiere på norske kinoer i forrige uke, og har fått mange positive anmeldelser blant norske anmeldere. Både Dagbladet, Adresseavisen, Stavanger Aftenblad og Filmpolitiet triller terningkast fem.

Blant internasjonale anmeldere er anmeldelsene svært mikset. På filmnettstedet Rotten Tomatoes, som samler anmeldelser fra en rekke aviser og anmeldere, har filmen 62 poeng av 100 mulige.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer