En VOLDELIG MANN Rollefiguren Apocalypse tar kvelertak på den kvinnelige hovedrollen i filmen «X-Men: Apocalypse», noe som blir brukt i den amerikanske markedsføringen av filmen. Foto: Filmweb
En VOLDELIG MANN Rollefiguren Apocalypse tar kvelertak på den kvinnelige hovedrollen i filmen «X-Men: Apocalypse», noe som blir brukt i den amerikanske markedsføringen av filmen. Foto: FilmwebVis mer

Raser mot filmgigant etter voldelig plakat

Skuespiller Rose McGowan kritiserer «X-Men»-film.

(Dagbladet:) - Det er et enormt problem når menn og kvinner i «20th Century Fox» mener tilfeldig vold mot kvinner er en måte å markedsføre en film på, sier den amerikanske skuespilleren Rose McGowan til «The Hollywood Reporter».

Det er reklameringen for filmen «X-Men: Apocalypse», som nå går på norske kinoer, som skaper debatt.

I Los Angeles og New York henger det nå store plakater der Apocalypse i Oscar Isaacs figur, tar kvelertak på Jennifer Lawrences rollefigur.

«Bare de sterke vil overleve», er den eneste teksten på plakaten.

Tatt ut av sammenheng Dette er blant det Rose McGowan reagerer på. Hun mener at det er problematisk at plakaten bare viser en mann som holder på å kvele en kvinne, når det hele er tatt helt ut av sammenhengen.


- Det faktum at ingen har reagert på dette, er støtende, og ærlig talt, noe dritt, sier hun.

På Facebook kritiserer hun plakaten med et «Fuck this shit».

«X-Men: Apocalypse» hadde premiere på norske kinolerreter for to uker siden og tar oss tilbake til 1983, der den forrige «X-Men» filmen sluttet. Majoriteten av befolkningen har godtatt at mutanter finnes, og Apocalypse, som har sovet i tusenvis av år, våkner opp. Han liker ikke det han ser, og legger en plan for å rense menneskeheten og lage en ny verdensorden. Det er her Jennifer Lawrences rollefigur kommer inn.

Filmen fikk terningkast 3 da den med anmeldt i Dagbladet, med budskapet «Same shit, same wrapping».

Ikke kommentert Og på Twitter går kritikken videre av hvordan vold mot kvinner blir brukt i underholdningsbransjen. Flere bloggere har også kommet med kraftige tilbakemeldinger. New York blogger EV Grieve har postet et bilde av plakaten og skriver: «Denne type vold rett i ansiktet på mine barn er ikke ok».

KRITIKEREN: Rose McGowan har reagert kraftig på hvordan filmen «X-Men: Apocalypse» bruker vold mot kvinner i promoteringen. Foto: Scanpix
KRITIKEREN: Rose McGowan har reagert kraftig på hvordan filmen «X-Men: Apocalypse» bruker vold mot kvinner i promoteringen. Foto: Scanpix Vis mer

I følge The Guardian er «20th Century Fox» blitt kontaktet for å kunne kommentere dette. De har foreløpig ikke kommet med noen uttalelser. De har heller ikke plakaten liggende på sine nettsider.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram