Raser mot GQ etter at Tony Blair ble tildelt filantropi-pris

- De sender feil budskap.

FIKK PRIS: Tony Blair (61) ble tildelt prisen for årets filantropist på den årlige prisutdelingen GQ Men Of The Year Awards tirsdag kveld. Det er ikke alle like fornøyd med. Foto: NTB Scanpix
FIKK PRIS: Tony Blair (61) ble tildelt prisen for årets filantropist på den årlige prisutdelingen GQ Men Of The Year Awards tirsdag kveld. Det er ikke alle like fornøyd med. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Tirsdag kveld inviterte magasinet GQ til «GQ Men Of The Year Awards», hvor de kåret alt fra årets kvinne til årets sportspersonlighet i London Royal Opera House.

Én av prisene magasinet delte ut, har blitt mer omstridt enn de andre. At Tony Blair (61) fikk prisen for «årets filantropist», gikk nemlig ikke i god jord hos alle.

- Det er utrolig Labour-parlamentsmedlem John Mann er av dem.

- Det sender feil budskap. Denne typen pris burde gå til en uhedret helt, som har gitt all sin tid til veldedighet, sier han til DailyMail.
  Tory-parlamentsmedlem Charlie Elphicke er heller ikke imponert.

- Det er utrolig at han får denne prisen på grunn av hans involvering i den brutale massakren i Kazakhstan, sier han til avisa, og viser til at Tony Blair har rådgitt presidenten i Kazakhstan, Nursultan Nazarbayev.
Dedikerte prisen til medarbeidere Den tidligere fotballstjerna og nå programlederen Gay Lineker er heller ikke positiv.

           
           
         

«Tony Blair har tydeligvis vunnet prisen for årets filantropist. Endelig har disse prisene forstått ironi!», skriver han på Twitter.
 
Da Blair tok i mot prisen i London i går takket han medarbeiderne sine.

- Jeg vil gjerne dedikere denne prisen til menneskene jeg jobber med, og de som jobber i organisasjonene mine, sa han da ifølge GQ.


Hverken Blair eller GQ har foreløpig kommentert kritikken.