Raser mot Greta Thunberg-statue

Mener det er offentlig misbruk av penger.

RASER: Studentene ved University Of Winchester raser mot ledelsens prioriteringer. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En statue av den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg vekker harme i studentorganisasjonen ved universitetet i Winchester i England. Det melder BBC.

Lederen av organisasjonen sier til kanalen at «Thunberg er en fantastisk rollemodell for alle», men mener det er misbruk av penger.

Det er nemlig prislappen på 24 000 pund, som tilsvarer drøyt 280 000 kroner per dagens valutakurs, som får studentene til å se rødt. De kaller statuen et «forfengelighetsprosjekt».

- Studentene sliter

Det offentlige eide universitetet bedyrer at ingen penger som skulle gått til studentene eller å lønne ansatte har gått med til prosjektet. Studentene mener imidlertid at pengene kunne vært brukt på helt andre ting.

- Vi er inne i et coronaår, massevis av studenter har ikke tilgang til campus, mange av dem prøver å gjøre studiene over nett, og de har et sårt behov for støtte, sier Megan Ball, som leder studentorganisasjonen ved universitetet til den britiske kringkasteren.

Nå oppfordrer de universitetet til å gi en tilsvarende sum for å finansiere ulike tiltak for å støtte studentmassen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer