«Sunn skjoldkjertel»

Raser mot «helsebok»: - Kynisk og kvalmt

- Å kalle dette en faktabok er i beste fall villedende markedsføring, og i verste fall grovt uansvarlig og helsefarlig.

OMSTRIDT: Anthony Williams nye bok «Sunn skjoldkjertel» vekker sterke reaksjoner hos blant annet Wasim Zahid, Kristian Gundersen og Gunnar Tjomlid. Foto: Cappelen Damm
OMSTRIDT: Anthony Williams nye bok «Sunn skjoldkjertel» vekker sterke reaksjoner hos blant annet Wasim Zahid, Kristian Gundersen og Gunnar Tjomlid. Foto: Cappelen Damm Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Sunn skjoldkjertel» er den siste boka til amerikaneren Anthony William, bedre kjent under tilnavnet «Medical Medium». Boka ble i år oversatt til norsk og utgitt på Cappelen Damm, som også tidligere har gitt ut Williams bøker «Medisinsk klarsynt» og «Livsforvandlende mat».

William omtales på sin egen nettside som en person med en medfødt evne til å kommunisere med «medfølelsens ånd», som gir ham «ekstraordinært nøyaktig informasjon om kropp og helse, som ofte er langt forut for sin tid».

Det heter videre at han i en alder av fire år diagnostiserte sin symptomfrie bestemor med lungekreft, noe tester seinere skal ha bekreftet.

Williams siste bok hevder å tilby «sannheten bak Hashimotos sykdom, Graves' sykdom, søvnløshet, hypotyreose, knutedannelser i skjoldkjertelen og Epstein-Barr-viruset», dette til tross for at William ikke har noen form for medisinsk utdannelse. Dette får flere til å reagere.

- På grensen til absurd

Lege Wasim Zahid reagerer på forlagets markedsføring og det han har lest av boka. Han går blant annet hardt ut mot boka i et innlegg på Facebook, under overskriften «Tull om skjoldbruskkjertelen». Det var Aftenposten som først skrev om Zahids reaksjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer