«When They See Us»

Raser mot hyllet Netflix-serie

Aktor fra den opprinnelige Central Park Five-saken mener Netflix-serien er «ren fabrikasjon».

CENTRAL PARK FIVE: De fem unge guttene ble mistenkt og etter hvert dømt for voldtekten som fant sted under et opprør i Central Park. Deres kamp for å renvaske navnene sine er nå blitt en TV-serie. Video: Netflix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Netflix-serien «When They See Us» har vakt sterke følelser i USA. Serien er basert på en sann historie om fem svarte tenåringer som fikk kallenavnet «Central Park Five».

«Ren fabrikasjon»

De fem ungdommene fra Harlem - Antron McCray, Kevin Richardson, Yusef Salaam, Raymond Santana og Korey Wise - ble i begynnelsen av 1989 mistenkt og avhørt i en voldtektssak som fant sted under et opprør i Central Park.

Nå reagerer en av personene som var sentral i den opprinnelige saken, nemlig Linda Fairstein, kvinnen som hadde ansvar for påtalemyndighetens avhør.

Fairstein er sentral i miniserien, der hun blir framstilt som om hun umiddelbart var overbevist om guttenes skyld. Det til tross for at det ikke fantes noen bevis som knyttet guttene til voldtekten.

I et åpent brev publisert hos Wall Street Journal denne uka, går Linda Fairstein hardt ut mot Netflix og kaller serien en «ren fabrikasjon».

- Ekstrem løgn

Fairstein er i dag krimforfatter, men etter premieren av «When They See Us» begynte folk på Twitter å oppfordre til boikott av bøkene hennes, skriver Esquire.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer