Raser mot kinoregel: - Fullstendig absurd

Kinoene kan like gjerne stenge igjen, mener bransjetopp.

KINOENE FORTVILER: Kulturminister Abid Raja har mottatt et brev fra kinobransjen hvor han oppfordres til endre avstandsregelen som gjelder for offentlige filmvisninger. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KINOENE FORTVILER: Kulturminister Abid Raja har mottatt et brev fra kinobransjen hvor han oppfordres til endre avstandsregelen som gjelder for offentlige filmvisninger. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De siste månedene er setekapasiteten ved norske kinoer redusert fra 82 000 til 10 000, en nedgang på 88 prosent, ifølge tall fra bransjeorganisasjonen Film & Kino.

Da reglene for hvor mange som kan være samlet på offentlige arrangementer ble lempet på 15. juni, så kinoene et vagt lys i tunnelen, men en eventuell redning er uløselig knyttet til hvordan helsebyråkratene tolker avstandsregelen.

- Kan like gjerne stenge

En «ny» tolkning av enmetersregelen for norske kinoer, hvor det tas utgangspunkt i avstanden mellom skuldrene til publikum, ikke hodet, kan bli drepen for kinonorge, mener bransjeorganisasjonen Film & Kino.

- Kinoene kan like gjerne stenge igjen, skriver administrerende direktør Guttorm Petterson i et varselbrev til kulturminister Abid Raja.

Sammen med lederne for Virke og Foreningen norske filmdistributører ber han i brevet om at statsråden snarest «tar grep og bruker sin politiske makt og innflytelse» til å endre instruksen.

- Fullstendig absurd

Overfor Dagbladet trekker Petterson fram paradokset i at folk kan reise tett i tett på fly, men ikke sitte i annethvert sete i en kinosal, som svært urettferdig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer