«Leaving Neverland»

Raser mot Michael Jackson-dokumentar: - En offentlig lynsjing

Overgrepsdokumentar vekker sterke reaksjoner.

STØTTE: Michael Jackson-fans satt opp skilt til støtte for den avdøde artisten utenfor «Leaving Neverland»-premieren på årets Sundance-festival. Foto: NTB Scanpix
STØTTE: Michael Jackson-fans satt opp skilt til støtte for den avdøde artisten utenfor «Leaving Neverland»-premieren på årets Sundance-festival. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I 2004 måtte Michael Jackson møte i retten etter anklager om seksuelle overgrep mot barn. Han ble frikjent, men ryktene omspant den folkekjære popgiganten helt til hans død i 2009.

HBOs fire timer lange dokumentar «Leaving Neverland», som hadde premiere på Sundance-festivalen i år, gjenoppliver anklagene.

Nå raser familien mot dokumentaren. Dette melder CNN.

«Leaving Neverland» fokuserer på de angivelige ofrene Wade Robson (36) og James Safechuck (40), som begge hevder at Jackson utsatte dem for seksuelle overgrep over flere år. Overgrepene skal ha startet da de var henholdsvis sju og elleve år gamle.

- Tabloid karakterdrapMandag offentliggjorde Jacksons familie, representert ved forvalterne av Jacksons arv, den siste i en rekke uttalelser hvor de fordømmer dokumentaren. Ifølge Variety har de tidligere omtalt filmen som «et tabloid karakterdrap».

- Michael vendte alltid det andre kinnet til, og det er det vi har pleid å gjøre. Men vi kan ikke bare stå og se på mens denne offentlige lynsjingen pågår, og Michael blir angrepet av gribber på Twitter og andre som aldri har møtt ham, står det i uttalelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer