Munchmuseet:

Raser mot Munchmuseet

Norges Handikapforbund mener utformingen av Munchmuseet er uholdbar, og mener de ikke har vært godt nok innblandet i byggingen. Byggherren mener de har lyktes, og sier de har involvert relevante organisasjoner.

MUNCHMUSEET: Nestleder i Handikapfobundet Magnhild Sørbottn mener Munchmuseet ikke er tilrettelagt for mennesker med bevegelseshemmelser. Video: Signe Elise Morthen Stenersen. Reporter: Ludvig Furu Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den 22. oktober åpnet det nye Munchmuseet i Oslo. Eksteriøret har vært en het potet i mange år, og innsida har nå også skapt sterke reaksjoner.

Kort tid etter åpningen raser Norges Handikapforbund over tilgjengeligheten i bygget.

- Det er uholdbart at den store heisen er forbeholdt restaurant og bar, mens handikappede må bruke de to små, sier nestleder i Norges Handikapforbund, Magnhild Sørbotten, til Dagbladet.

Handikapforbundet reagerer på flere aspekter ved museumsbygget. De mener heisene er for små, at dørene lukker seg for fort og at sitteplassene i velkomstområdet er for lave og mye lent bakover.

I tillegg skaper gulvet mye friksjon ved bruk av rullestol, som resulterer i distraherende bråk.

- Bygget med de minste kravene

Jørgen Foss er regionskontorleder for Handikapforbundet i Oslo, og sier de har fått flere henvendelser angående tilgjengeligheten i museet.

- Vi hører at det ikke oppleves som et åpent og inkluderende publikumsbygg, som museet burde være, sier Foss til Dagbladet.

- Alt er bygget med de minste kravene, når dette er et bygg som i stedet burde vært et framtidseksempel på universell utforming, sier Foss.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer