Anders Danielsen Lie:

Raser mot myndighetene

Skuespiller og lege Anders Danielsen Lie mener myndighetene lar delta-varianten ødelegge barns skolehverdag.

KRASS KRITIKK: Anders Danielsen Lie går hardt ut mot helsemyndighetene i et Facebook-innlegg. Foto: Siv Johanne Seglem /Dagbladet
KRASS KRITIKK: Anders Danielsen Lie går hardt ut mot helsemyndighetene i et Facebook-innlegg. Foto: Siv Johanne Seglem /Dagbladet Vis mer
Publisert

Skuespiller og assisterende bydelsoverlege i Nordre Aker, Anders Danielsen Lie, går mandag hardt ut mot myndighetene i et innlegg på Facebook.

«Regjeringen, FHI og Helsedirektoratet lar nå en ukontrollert spredning av delta-viruset ødelegge barns skolehverdag. De har løpt fra ansvaret sitt ved å holde samfunnet på grønt nivå, samtidig som de overlater til lokale kommuneoverleger, bydelsoverleger og smitteteam å holde «kontroll» på pandemien i cirka halvannen måned til - uten at vi har reelle virkemidler til å gjøre dette», skriver Lie - kjent fra filmer som «Oslo, 31. august» og «22 July» - på sin facebookside.

Han mener myndighetene driver med dobbeltkommunikasjon.

«Vi som er i dette systemet nå føler at vi har fått ansvaret for å bremse smitten mens nasjonale myndigheter skal holde samfunnet på grønt nivå for enhver pris – fordi det snart er valg? Ikke vet jeg», skriver han videre.

«Vær heller ærlige overfor folk: Nå har dere sluppet pandemien løs, det er kanskje helt greit – men ikke lat som det er noen der ute som har kontroll på den», fortsetter han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer