Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Raser mot ny Netflix-funksjon

- Ikke få meg til å ringe enhver regissør på planeten for å kjempe mot dette.

REAGERER: Skuespiller Aaron Paul er blant dem som mener det kunstneriske produktet blir påvirket hvis Netflix gir mulighet til å spille av serier og filmer på økt hastighet. Foto: NTB scanpix
REAGERER: Skuespiller Aaron Paul er blant dem som mener det kunstneriske produktet blir påvirket hvis Netflix gir mulighet til å spille av serier og filmer på økt hastighet. Foto: NTB scanpix Vis mer

Strømmegiganten Netflix har rullet ut en ny testfunksjon på appen sin for noen av sine seere. Det gir seerne mulighet til å se film eller TV-serier på raskere eller langsommere hastighet.

Men funksjonen faller ikke i god jord hos flere som lager innhold for Netflix, skriver The Guardian.

Hardt ut

En rekke profilerte regissører og skuespillere mener nemlig at hastighetsfunksjonen tukler med verket deres.

«Breaking Bad»-filmen tar opp tråden umiddelbart etter seriens finaleepisode, og forteller historien om hvordan det gikk med Jesse Pinkman (Aaron Paul). Video: Netflix Vis mer

Judd Apatow, regissøren bak filmer som «Knocked Up» og en av skaperne bak Netflix-serien «Love», er blant dem som har uttrykt seg sterkt på Twitter etter at teknologinettsteder skrev om nyheten.

- Ikke få meg til å ringe enhver regissør og serieskaper på planeten for å kjempe mot dette, skriver han, og fortsetter:

- Ikke ødelegg timingen vår. Vi gir dere fine ting. La dem være slik de ble ment å bli sett.

KRITISK REGISSØR: Den kjente regissøren Judd Apatow er ikke positiv til at hans filmer og serier blir spilt på økt hastighet. Foto: NTB scanpix
KRITISK REGISSØR: Den kjente regissøren Judd Apatow er ikke positiv til at hans filmer og serier blir spilt på økt hastighet. Foto: NTB scanpix Vis mer

Skuespiller Aaron Paul, kjent fra «Breaking Bad» og den nye Netflix-filmen «El Camino», spiller ballen tilbake til selskapet:

- Det kommer ikke til å skje at Netflix går videre med dette. Det ville betydd at de hadde tatt total kontroll over andres kunstverk og ødelagt det. Netflix er mye bedre enn det. Har jeg rett, Netflix?, skriver han på Twitter.

OGSÅ KRITISK: Regissør Peter Ramsey, en av personene bak «Spider-Man: Into the Spider-Verse». Foto: NTB scanpix
OGSÅ KRITISK: Regissør Peter Ramsey, en av personene bak «Spider-Man: Into the Spider-Verse». Foto: NTB scanpix Vis mer

«Spider-Man: Into the Spider-Verse»-regissør Peter Ramsey lurer på sin side på om alt må være designet «for de lateste og mest smakløse».

Vanlig med podcast

For podcast-lyttere er det populært å høre på podcaster på økt hastighet for at det skal gå raskere å høre gjennom. Det er omtrent det samme som nå blir mulig på Netflix, når du får mulighet til å både spille saktere, med 0,5 ganger normal fart, og raskere med opp til 1,5 ganger normal fart.

Foreløpig er testfunksjonen bare tilgjengelig hos et utvalg brukere med Android-telefon.

Også en rekke andre regissører har uttalt seg kritisk om planene. Mens blant vanlige Netflix-brukere på Twitter er reaksjonene mer blandet.

- Etterspurt blant kundene

Ifølge BBC har Netflix' visepresident Keela Robinson kommet med en uttalelse, hvor hun sier at dette er en av mange nye funksjoner som testes for se om de kan forbedre tjenesten.

- Denne siste testen har generert en del tilbakemeldinger - både for og imot. Det er bare en test til mobil, og gir folk mulighet til å variere hastigheten når de ser på telefonen eller på nettbrett, sier Robinson.

Hun peker på at lignende muligheter har eksistert på DVD-spillere tidligere, og at det har vært etterspurt blant Netflix' kunder.

Ifølge The Verge sier en talsperson for Netflix at de ikke har planer om å gjøre funksjonen tilgjengelig på større skjermer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media