«Alene hjemme»

Raser mot nyinnspilling

Regissør av de to første «Alene hjemme»-filmene, Chris Columbus, er ikke fornøyd med at Disney skal lage nyinnspilling av hans suksessfilm.

REMAKE: Suksessen fra 1990, skal nå oppstå i ny versjon på strømmetjenesten Disney+. Foto: Sipa USA / NTB
REMAKE: Suksessen fra 1990, skal nå oppstå i ny versjon på strømmetjenesten Disney+. Foto: Sipa USA / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

30 år etter den første «Alene hjemme» hadde premiere, har Disney+ bestemt seg for å lage en nyinnspilling av klassikeren fra 1990.

I et intervju med Insider får regissør, Chris Columbus, spørsmål om han er involvert i nyinnspillingen til Disney+. Columbus svarer at ingen har kontaktet han om filmen, og at det er bortkastet tid for ham.

- Hva er poenget? Jeg er mot nyinnspillinger av filmer som er like tidløse som «Alene hjemme». Du kommer ikke til å finne opp kruttet på nytt. Det skjer bare ikke. Så hvorfor gjøre det? Gjør din egen greie. Selv om du mislykkes totalt, har du likevel kommet med noe originalt, sier Columbus.

Uten Kevin

Variety skrev i 2019 at hovedkarakter i «Alene hjemme», Kevin McCallister ikke vil bli å se i Disney+ sin versjon. Likevel vil historien være basert på samme premiss som Kevin opplever i filmen.

Nyinnspillingen regisseres av Dan Mazer som tidligere blant annet har skrevet manus for filmen «Borat». I hovedrollene møter vi 11-åringen Archie Yates, som blant annet spilte i filmen «Jojo rabbit» fra i fjor. Andre skuespillere i filmen er Ellie Kemper og Rob Delaney, hevder Variety.

Filmen har ennå ikke fått premieredato, og innspillingen er heller ikke ferdig. Svært lite informasjon om filmens handling har blitt offentliggjort.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 26.12.2015 - GUTTUNGEN ER TILBAKE: «Alene hjemme»-banditten «Marv» responderer på Kevin McCallisters siste video, et klipp fra serien DRYVRS, som nylig ble lagt ut på internett. Video: Daniel Stern Vis mer

- Lo hysterisk

I intervjuet med Insider, røper også Columbus hvordan en av filmens mest minneverdige scener oppsto.

De fleste som har sett «Alene Hjemme» fra 1990, husker Kevins skrik når han tar etterbarberingsvann i ansiktet. Columbus sier til Variety at Macaulay Culkin gjorde sin egen vri på scenen.

- Han skulle egentlig ikke gjøre det. Hvis du tar noe i ansiktet som brenner, vil de fleste flytte hendene bort med en gang. Så min instruksjon til ham var «når du tar det i ansiktet, flytt hendene og skrik». Og jeg mener det var første tagning, han holdt hendene på kinnene sine. Vi alle lo hysterisk, sier Columbus.

Suksess

Originalfilmen fra 1990 ble en megasuksess. «Alene Hjemme» tjente inn over 476 millioner dollar, og har blitt en juletradisjon for mange nordmenn.

20th Century Fox produserte filmen, og Disney kjøpte i 2019 opp selskapet. Dermed er alle de tidligere «Alene hjemme»-filmene tilgjengelig på Disney+.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer