- Motarbeides: Sten Stenersen sr. hevder Munch-museets ledelse, som også forvalter Stenersen-samlingen, aktivt motarbeider museet der hans fars kunstsamling er utstilt. Foto: Kyrre Lien / NTB Scanpix
- Motarbeides: Sten Stenersen sr. hevder Munch-museets ledelse, som også forvalter Stenersen-samlingen, aktivt motarbeider museet der hans fars kunstsamling er utstilt. Foto: Kyrre Lien / NTB ScanpixVis mer

Raser mot Oslo kommunes forvalting av Stenersen-samlingen

Sten Stenersen sr. hevder Munch-museet spiser opp budsjettet.

Det er full strid mellom Stenersen-arvingene og Oslo kommune. Sten Stenersen jr. og sr., mener Stenersen-museet aktivt har blitt motarbeidet etter at Stein Olav Henrichsen ble ansatt som direktør for Munch-museet.  

- Munch-museets ledelse har drevet regelrett sjikane av Selene Wendt, lederen for Stenersen-museet, sier Sten Stenersen sr. til Dagbladet.

- Bekymret Kunstsamlingen, som ble gitt i gave til Oslo kommune av Rolf Stenersen, er underlagt Munch-etaten. Etaten har ansvaret for Munch- og Stenersen-museet, og de to museene har felles administrasjon.

Stenersen sr. forteller at det nå kun er resepsjonister og vaktpersonale igjen på Stenersen-museet, som en følge av omorganiseringen.

- Vi er mildt sagt bekymret. Museet opplever sviktende besøk, det er kuttet i utstillingsbudsjettet og kommunen viser ingen vilje til å rydde opp i personalkonfliktene, sier Stenersen sr.

Besøksøkning Bård Hammervold i Munch-museet, avviser dette.

- Besøkstallene viser at per september i år, har vi hatt økning på 25 prosent fra i fjor. Vi har en felles avdeling for kuratering og forvaltning, og når det gjelder budsjettene har vi satt av store ressurser til å løfte fram Stenersen-samlingen, sier han.

Korrupsjonsanklager Denne uken avslørte VG at Munch-direktør Stein Olav Henrichsen har anmeldt Selene Wendt for korrupsjon. Saken ble nylig henlagt. Wendt er for tiden langtidssykemeldt, og vurderer nå å gå til erstatningssak mot Oslo kommune og Munch-museet.

Stenersen-arvingene var i går i møte med Hallstein Bjercke, byråd for finans og kultur. De ønsker at kommunen rydder opp i situasjonen, blant annet ved å permittere Henrichsen frem til konflikten med Wendt er løst.

De ønsker også at Stenersen-museet blir tatt ut av Munch-etaten.

- Vi ønsker ikke at samlingen kommer inn under et nytt Munch-museum, med en ledelsen som har revet ned alt Stenersen-museet har bygget opp i løp av 17 år, raser Stenersen sr.

- God dialog Byråd Hallstein Bjercke sier til Dagbladet at han opplever dialogen med Stenersen-arvingene som god.

- De er selvfølgelig opptatt av hvordan kommunen forvalter samlingen, og det har jeg forståelse for. Vi har hatt en rekke møter, og innspillene de har kommet med blir tatt på alvor, sier han.

- Jeg er opptatt av at Stenersen-samlingen forvaltes på en best mulig måte, og mener at det gjøres ved at samlingen blir med videre i et nytt Munch-museum.

Verken Bjercke eller Munch-museet ønsker å kommentere den pågående personalkonflikten.