Raser mot Reidars avlytting

Skikk & bruk-foreleser Reidar Helliesen fortsetter å sjokkere i «Fagerstrand». I kveldens tv-episode bedriver han og samboer May-Brit Park avlytting av de andre parene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den hemmelige - og muligens ulovlige - virksomheten foregår med en diktafon Reidar og May-Britt kjøper på Elkjøp for penger fra felleskassa.

I kveldens episode prøver de seg for første gang - med å la diktafonen ligge i en jakkelomme i fellesrommet. Seinere har de blant annet latt diktafonen ligge i skjul under «røyketrappa», på opptak.

Et av Reidar Helliesens ofre, allerede utstemte Sigurd Endresen, oppsummerer slik:

-  Jeg tror Reidar har pantet flasker som tilhørte oss alle. Isåfall har han begått tyveri og brutt norsk lov. For tyvgodset har han skaffet en diktafon, som han benytter til hemmelig avlytting. Også dette er et mulig lovbrudd.

Brøt kontrakt

I forrige uke avslørte Dagbladet en kontrakt som Reidar hadde utformet, og som seks deltakerpar signerte.

I kontrakten forpliktet fem av parene seg til å stemme deltakerparet Anders Bolme Ree/Siri Sølberg Hely helt fram til finalen, som gjenytelse for at de hadde byttet side i alliansekrigen.

Reidar og May-Brit brøt etter en tid kontrakten uten å røpe dette på forhånd.

SJOKKERER IGJEN:  Reidar Helliesen og May-Brit Park viste stolt fram diktafonen de aktet å bruke til avlytting da Dagbladet besøkte dem. Foto: Truls Brekke
SJOKKERER IGJEN: Reidar Helliesen og May-Brit Park viste stolt fram diktafonen de aktet å bruke til avlytting da Dagbladet besøkte dem. Foto: Truls Brekke Vis mer

Reidar Helliesen er selv ikke betenkt over avlyttingen:

-  Jo flere hemmeligheter vi avslører, jo sterkere står vi. -  Avlyttingen kan både avsløre om noen av våre alliansepartnere går med tanker om å dolke oss, og brukes til å påvirke andre. Hvis et par i Trønderbataljonen snakker stygt om noen av sine egne, så kan vi spille båndet av for de som baksnakkes. Og dermed få dem over på vår side, sa Reidar.

Skikk og bruk

Et kuriøst poeng er det at Reidar Helliesen - forøvrig en kjent FrP-politiker og lokalkjendis i Stavanger - blant annet lever av å holde foredrag for næringslivet.

Tema for foredragene: Skikk og bruk.

-  Det er ikke mye skikk og bruk over det du bedriver nå - du spiller jo ikke ærlig?

-  Jo, dette er ærlig spill, insisterte Reidar.

-  Det er jo dette som er ærlig spill. Jeg vil avsløre hvor ærlige de andre parene er.

Ulv i kvinneklær

Paret som stemmes ut av «Fagerstrand» i kveld, er ikke glade:

-   Skulle vi hatt en sjanse til å vinne, måtte vi vært like store drittsekker som Reidar. Det ville vi ikke.

-  Reidar er en ulv i kvinneklær. Samboeren min kaller ham bare ledertispa. Han framstår som ekstremt feminin og opptatt av myke verdier. Han elsker å framstille seg sjøl som varm, menneskelig, ærlig og sosial. I virkeligheten er han kald, umenneskelig, uærlig - og sosial, sier mannen i paret.

-  Makter du å ta Reidar i handa i den direktesendte finalen?-  Jeg skal ikke ta ham i handa, nei. Jeg skal ta ham et helt annet sted. Samboeren avbryter:

-  Der vil du lete forgjeves. Ballene er det May-Brit som har.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer