Sylvester Stallone:

Raser mot «Rocky»-produsent

Sylvester Stallone er ikke fornøyd med at han ikke har fått rettighetene til «Rocky»-filmene.

RASER: Sylvester Stallone langer kraftig ut mot «Rocky»-produsent og rettighetshaver Irwin Winkler. Stallone krever rettighetene til filmene. Foto: Doug Peters / Pa Photos / NTB
RASER: Sylvester Stallone langer kraftig ut mot «Rocky»-produsent og rettighetshaver Irwin Winkler. Stallone krever rettighetene til filmene. Foto: Doug Peters / Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert

Skuespillerstjerna Sylvester Stallone (76) har gjort stor suksess med «Rocky»-filmene, som har blitt blant verdens mest populære filmer.

Stallone hadde både hovedrollen i de legendariske filmene, og skrev manus. Han har imidlertid aldri hatt rettighetene til filmene, og er tydelig misfornøyd med at rettighetene tilhører produsent Irwin Winkler (91).

I et Instagraminnlegg til sine 15 millioner følgere, som nå er slettet, langer han kraftig ut mot Winkler.

Et bilde som illustrerer Winkler, med både en slange og kniv i Winklers munn, bruker Stallone innlegget til å lange ut mot produsenten, skriver Vulture, og flere andre medier.

Langer ut

Han kaller Winkler for blant annet en av de «verste umenneskelige skapningene i filmindustrien», skriver Vulture.

Han er også tydelig på hva han ønsker:

- Et veldig flatterende portrett av Irwin Winkler, fra en av landets beste kunstnere. Også, etter at Irwin har kontrollert «Rocky» i 47 år, og nå «Creed, vil jeg gjerne ha i det minste litt av det som er igjen av mine rettigheter tilbake, før det gis videre til bare dine barn.

- Jeg tror det vil være en rettferdig gest fra denne 91-årige herren? skriver Stallone.

Slakter sønnen

Stallones tirade stopper heller ikke med Irwin Winkler. Han bruker også et Instagraminnlegg til å gå kraftig ut mot Winklers sønn, David, som er produsent på «Rocky»-spinoffen «Creed».

Stallone kaller David for blant annet «smertelig talentløs» og sikter til Davids bok «The Arrangement». Han kaller det «en av de verste bøkene jeg har lest».

- Hvis du noensinne går tom for toalettpapir, så vær snill og kjøp den, du vil ikke bli skuffet, skriver Stallone.

Winkler-familien har foreløpig ikke kommentert saken.

DEMONSTRERER: En kvinne rev av seg kjolen i protest på den røde løperen i Cannes fredag 20. mai. Video: Reuters / AP Vis mer

Suksess

«Rocky»-serien ble en stor suksess, og Stallone spilte rollen som Rocky Balboa i den første filmen fra 1976. Filmen vant tre Oscar-priser, og har tjent inn 117 millioner dollar, ifølge Box Office Mojo. Til sammen har filmene tjent inn over 1,7 milliarder dollar.

Selv om Stallone ikke har rettighetene, kan man likevel si at han har fått godt utbytte av filmene. Ifølge filmnettstedet Screen Rant har Stallone angivelig tjent totalt nærmere 400 millioner dollar på filmserien.

De fem første filmene ble skrevet av blant andre Stallone, og han var også produsent på «Creed»-filmene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer