MOTOWN: Jennifer Lopez sin Motown-hyllest under Grammy-utdelingen får folk til å se rødt. Vis mer

Grammy 2019:

Raser mot «sexy» Motown-hyllest

- Det finnes mange andre svarte artister som kunne fått denne plattformen, og dette øyeblikket.

Natt til mandag gikk den store Grammy-utdelingen av stabelen i Los Angeles USA.

Mens verden fulgte med, var det satt av åtte minutter til en hyllest av Motown, plateselskapet som var drivkraft for mye av den største afroamerikanske popmusikken på 60-tallet. Selskapet har betydd mye for karrierene til blant andre Michael Jackson, Diana Ross og Stevie Wonder.

Hovedpersonen i nummeret var Jennifer Lopez, sammen med Motown-artistene Smokey Robinson og Ne-Yo. Nettopp det faktum at J. Lo sto i sentrum av hyllesten, har nå fått Twitter til å koke.

«Sexy» opptreden

Flere reagerte på at Jennifer Lopez, som selv har puertorikanske røtter, danset salsa under opptredenen, noe som ikke stammer fra afroamerikansk kultur.

Tidligere denne uka har blant andre sportsskribent Jemele Hill, TV-personlighet Loni Live, og skaperen av #OscarsSoWhite-kampanjen April Reign kritisert Lopez.

Nå raser publikum, både mot salsadansingen og mot Jennifer Lopez.

- Hei Grammy! Hva i helsike var det? Dette nummeret handlet bare om J. Lo (Jennifer Lopez) og dansingen hennes, IKKE Motown. Ne-Yo, som faktisk er artist hos Motown, får ikke skinne i det hele tatt, skriver en på Twitter.

En annen skriver at det hele framsto som en hyllest til Jennifer Lopez sin rumpe.

Den amerikanske TV- og radiopersonligheten Bevy Smith reagerer blant annet på måten Lopez framførte sin Motown-hyllest, og mener at kvinnene i Motown-selskapet aldri kunne ha vært like «sexy» i sin framtoning.

- Ironien i denne veldig sexy J. Lo Motown-gjennomgangen, er at Berry Gordy fikk kvinnene i Motown til å temme seksualiteten sin, sånn at de ikke skulle falle inn i den høyt seksualiserte tropen som «Hvite Amerika» plasserer svarte kvinner i. Så de kunne ALDRI ha gjort en opptreden som det der, påpeker hun skarpt på Twitter.

Også CNNs kommentator Lisa Rasper klødde seg i hodet etter Lopez' opptreden.

- Hvem tenkte det var en god idé at Jennifer Lopez skulle framføre en medley av Motown-hits?

Ikke afroamerikansk

Flere reagerer også på at Jennifer Lopez ikke er afroamerikansk. Februar er internasjonalt kjent for å være «Black History Month», noe mange trekker fram i sin kritikk på Twitter.

I USA bruker de måneden til å hylle afroamerikanske kvinner og menn, som har kjempet for like rettigheter både i USA og resten av verden.

Derfor mener noen at Lopez aldri skulle vært artisten som fikk framføre dette nummeret.

- Ikke for å kaste skygge over noen, J. Lo er virkelig en stor artist. Men la oss være ærlige, dette var ikke hennes jobb å gjøre. Det finnes mange andre svarte artister som kunne fått denne plattformen, og dette øyeblikket, og det må vi anerkjenne, skriver en på Twitter.

Flere Twitter-brukere har lagt ut lister over andre artister som de mener heller burde ha gjort hyllesten framfor Jennifer Lopez.

- Av Anita, Beyoncé, Lalah, India, Kelly Rowland, Latoya, Keyshia, Mary, Rihanna, Toni, Mariah, Monica, Brandy, Jill, Thee Diana, Faith, Patti, Gladys, Jennifer Hud, Jazmine Sullivan, Fantasia, Tamar, og Kelly Price, så får dere Jennifer Lopez til å gjøre Motown? Det er fornærmende!, skriver en annen.

Forsvarer Lopez

Motown-legenden Smokey Robinson, som opptrådte sammen med Jennifer Lopez på Grammy-scenen, forsvarer imidlertid artisten. Samtidig langer han kraftig ut mot alle dem som kritiserer henne.

- Jeg tror ingen intelligente mennesker er sinte. Jeg mener alle som er sinte er dumme, sier han til Variety.

GRAMMY: Jennifer Lopez sammen med artistkollega Lady Gaga før utdelinga i natt. Foto: Lionel Hahn/ABACAPRESS.COM/ NTB scanpix
GRAMMY: Jennifer Lopez sammen med artistkollega Lady Gaga før utdelinga i natt. Foto: Lionel Hahn/ABACAPRESS.COM/ NTB scanpix Vis mer

Jennifer Lopez forteller til Entertainment Tonight at opptredenen var ment som en hyllest til hennes mor, og at det for henne var en drøm som ble til virkelighet.

- Min mor var en ung mor. Da jeg var liten, pleide vi å danse i stua til Smokey Robinson. Jeg vokste opp med disse sangene fordi min mor elsket dem, forteller hun.

Lopez har fått også fått høre kritikken som fulgte hennes opptreden, men er av den oppfatning at hvilken som helst musikk kan inspirere hvilken som helst artist.

- Du kan ikke fortelle folk hva de skal elske. Du kan ikke fortelle folk hva de kan og ikke kan gjøre, eller hva de skal synge og ikke. Grammys produsenter visste hvor mye Motown-musikken har inspirert meg, sier hun.

Hun sier hun forstår at kanskje ikke alle visste hvor viktig Motown har vært for hennes karriere, og at det er greit.

- Jeg er bare så ydmyk og takknemlig for å ha fått gjøre dette, sier Lopez til magasinet etter showet.