Australia:

Raser mot stjernene

Hollywood-stjerner har bosatt seg i Australia under pandemien. Det har fått lokalbefolkningen til å reagere.

FEST: På grunn av de lave smittetallene, var det mulig å gjennomføre den årlige Mardi Gras-festivalen. 36 000 personer samlet seg på Sydneys cricket-stadion, hvor folkefesten skulle holdes, skriver BBC. Men de lave smittetallene har også lokket til seg Hollywood-stjerner. Australiere mener de blir nedprioritert på grunn av kjendisene. Video: AP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Australias pandemihåndtering regnes som en stor suksess, og landet er omtrent virusfritt. Det har superstjerner som Zac Efron, Julia Roberts og Ed Sheeran utnyttet seg av.

En av årsakene til de lave smittetallene er at myndighetene var tidlig ute med å stenge grensene da pandemien startet. Den australske regjeringen har samtidig lokket til seg utenlandske filminnspillinger ved å tilby skattelettelser for produksjonsselskapene.

- De kaller det «Aussiewood», sa en lokal reporter til BBC.

40 000 strandet

Grunnen til at dette er kontroversielt er fordi mange australiere er selv hardt rammet av landets strenge reiserestriksjoner. Per dags dato er det rundt 40 000 australiere strandet i utlandet.

Australias restriksjoner innebar blant annet at de fleste fly til Australia ikke kan ha mer enn 40 passasjerer. Det har ført til at prisen på flybilletter har skutt i været, i tillegg til at man må betale for obligatorisk karantene på hotell.

En flybillett fra Storbritannia til Australia kan koste mellom 3000 og 15 000 australske dollar, mellom 19 500 og 98 000 kroner, og karantenehotell koster fra 3000 australske dollar, 19 500 kroner, per person. Det har rett og slett blitt for dyrt for den vanlige australier å reise hjem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer