Maria Mena:

Raser mot TV 2-satsing

Popstjernen reagerer på mangelen på musikkprogrammer som ikke handler om å sette artister i reality.

OPPGITT: Maria Mena etterlyser musikkprogrammer der artisten og musikken står i fokus. Foto: Anders Fadum / Se og Hør
OPPGITT: Maria Mena etterlyser musikkprogrammer der artisten og musikken står i fokus. Foto: Anders Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag 19. oktober annonserte TV 2 det nye programmet «Norges nye megahit».

I programmet skal seks kjendiser, deriblant blogger Caroline Berg Eriksen og komiker Odd-Magnus Williamson, samarbeide med komponister, artister og produsenter, i et forsøk på å lage landets nye landeplage.

Får tilbud

TV 2s programsatsing, som har premiere 20. november, fikk artist og låtskriver Maria Mena til å se rødt.

I en Instagram-story samme dag påpeker hun at «det nesten ikke finnes TV-programmer lenger der musikere får vist fram ny musikk, uten å danse rumba, melke kuer eller joine militæret for å få nok oppmerksomhet rundt egen person til at man kan hinte om ny musikk eller en turnéliste».

KRITISK: Instagram-storyen til Maria Mena på tirsdag. Foto: Skjermdump.
KRITISK: Instagram-storyen til Maria Mena på tirsdag. Foto: Skjermdump. Vis mer

Videre skriver hun at hun også er glad i reality, men at «mulighetene for en norsk artist til å få promotert musikken sin på TV i disse dager er stusslige».

Hun skriver hun stadig får tilbud om å være med på liknende konsepter, og lurer på hvor vanskelig det må være for uetablert artister, når dette er det eneste man får tilbud om.

- Kjære TV-bransje. Kan vi finne en balanse?, avslutter artisten.

Dagbladet har vært i kontakt med Maria Mena. Hun har godkjent at bruk av bildet, men ønsker ikke å kommentere uttalelsen noe ytterligere.

SVARER PÅ RYKTENE: Vi møtte Maria Mena på premieren til «Mamma Mia», og der svarer hun på ryktene som har svirret om mulig boligkjøp. Reporter: Sofie Lose Video: Steffen Pettersen Vis mer

- Underholdnings-TV, ikke musikk-TV

Musikkjournalist Asbjørn Slettemark er enig i kritikken.

- Det hadde vært på plass med et musikkprogram hvor man fikk fram den nye musikken. Det vi ser nå er underholdings-TV, ikke musikk-TV, sier Slettemark til Dagbladet.

Selv ledet han musikkprogrammet Lydverket på NRK fra 2002 til 2012.

- Det er synd at det ikke er noe ordentlig plass for å dekke ny musikk på TV.

Til slutt forteller han at musikken generelt de ti siste ti åra har fått lite hovedfokus på skjermen, og heller har havnet i bakgrunnen.

ENIG: Musikk-journalist Asbjørn Slettemark støtter Maria Mena og sier at det ikke er noe ordentlig musikkprogram i Norge akkurat nå. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
ENIG: Musikk-journalist Asbjørn Slettemark støtter Maria Mena og sier at det ikke er noe ordentlig musikkprogram i Norge akkurat nå. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

TV 2 er uenig

Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, skriver i en sms til Dagbladet at hun er uenig i kritikken.

- Det er vel få kanaler som har så mange utstillingsvinduer for norsk musikk som TV 2. «Hver gang vi møtes», «The Voice», «Allsang på grensen», og ikke minst «God morgen Norge» som jevnlig slipper kjente og ukjente artister til med ny musikk. Derfor står vi veldig godt i at «Norges nye megahit» er et litt annet musikkprogram hvor kjente personer sammen med noen av landets beste artister og produsenter skal de prøve å knekke koden for hvordan man skriver og produserer en landeplage, skriver Haldorsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer