Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Raser mot tv-kanal etter «testing» av sexleketøy på direkten

Varmet opp til premieren av «Fifty Shades of Grey».

FÅR KRITIKK: Et innslag om den seksuelle legningen sadomasochisme satte sinnene i kok hos tv-seerne, som nå raser mot vertskanalen. Foto: ITV
FÅR KRITIKK: Et innslag om den seksuelle legningen sadomasochisme satte sinnene i kok hos tv-seerne, som nå raser mot vertskanalen. Foto: ITV Vis mer

(Dagbladet): Om ti dager, på selveste valentinsdagen 14. februar, slippes filmatiseringen av forfatter E.L. James' erotiske bestselger «Fifty Shades of Grey» på kinoer verden over.

Helt fra filmryktene begynte å svirre har verdenspressen kastet seg over hver minste lille detalj, og publisiteten er i alle fall ikke mindre nå som premieredatoen er like rundt hjørnet.

Den britiske tv-giganten ITVs oppladning i frokostprogrammet «This Morning» denne uka, fikk imidlertid enkelte til å sette kaffen i halsen.

Sexleketøy og massasjeolje I et innslag kalt «Sadomasochisme for nybegynnere» hentet kanalen inn et ungt par til å gi et bilde av «hva du trenger for å komme i gang», skriver Daily Mail.

Iført minimal bekledning, liggende i seng fylt opp av sexleketøy og massasjeolje, både illustreres det og svares på spørsmål.

Det ser ut til å ha blitt litt for mye av det gode for britene, som rett etter sending tok til sosiale medier for å uttrykke sin misnøye.

Enkelte reagerer spesielt på at innslaget gikk på lufta omkring halv elleve på formiddagen, og peker på at flere barn kan ha fulgt programmet.

Programlederne skal helt i begynnelsen av sendinga ha informert seerne om at innslaget ville komme. Det så ikke ut til å være nok.

- Har en fridag og på tv handler det om sexleketøy og SM-sex!! Klokka elleve på formiddagen? Snart kommer de til å diskutere seksualisering av barn! Lurer på hvorfor?, skriver Twitter-brukeren Rocks1.

- Er jeg den eneste som synes innholdet i «This Morning» er høyst upassende? Prøv å forklare dette overfor et barn, skriver en annen.

- Det holder ikke Britenes medietilsynsorgan skal dessuten ha mottatt en rekke klager på programmet, og vurderer nå å gå inn i saken.

- Det holder ikke å si de fleste barn vil være på skolen rundt dette klokkeslettet, sier Vivienne Pattison i Mediawatch UK til Daily Mail.

ITV har senere forsvart innslaget i en offentlig uttalelse:

- «This Morning» er et livsstilsprogram som dekker et bredt spekter av folks interesser, og emner av seksuell karakter har blitt vist tidligere. I dette tilfellet ble innholdet kunngjort på en passende måte i starten av sendinga, sier en talsmann for kanalen.


Den seksuelle legningen sadomasochisme, som nevnes i programmet, er en sentral del av handlinga i «Fifty Shades of Grey».