Anomalisa:

Raser mot TV4 - Viste sexscener midt på dagen

Svenske TV-seere reagerer på at TV4 viste den animerte filmen «Anomalisa», som inneholder sexscener, på dagtid.

OSCARNOMINERT: Svenske foreldre raser mot TV 4 etter at kanalen viste filmen «Anomalisa» midt på dagen tredje juledag. Den kritikerroste animasjonsfilmen inneholder blant annet eksplisitte sexscener. Video: Paramount Pictures / FilmwebVis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Svenske TV4 har måttet tåle krass kritikk fra tv-seerne etter at de viste den animerte filmen «Anomalisa» klokka 11.30 på formiddagen, tredje juledag. Filmen inneholder sexscener, og mange foreldre reagerte på at filmen ble sendt på et tidspunkt hvor barna så på tv, skriver Aftonbladet.

- Jeg var på kjøkkenet og TV-en var på. Da jeg kom tilbake så jeg disse scenene og det var helt tilfeldig at min datter som er fire år ikke var der, for da hadde jeg virkelig blitt forbannet. Det er ikke gjennomtenkt, sier en far til avisa.

Kritikken hagler også mot TV4 på kanalens Facebook-side.

«Barn ser på denne filmen, og her sier de upassende ting og utfører oralsex? Ta bort denne filmen med en gang», skriver en tv-seer.

«Hvordan kan TV4 vise filmen «Anomalisa» midt på dagen? Et samleie, selv om det er animert, er virkelig ikke ok å vise midt på dagen», skriver en annen.

- Beklager om seere ble støtt

Den animerte filmen har aldersgrense sju år i Sverige, og ni års aldersgrense i Norge. Men i USA er den R-merket, som betyr at barn under 17 år frarådes å se filmen. I de fleste andre land har de samme aldersgrense som USA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer