Raser mot Viasat 4s nye haiserie - «smakløst og svært beklagelig»

- Burde holde seg for gode til å vise slike lystdrap som lørdagsunderholdning.

- «BILLIG» UNDERHOLDNING: Fredrik Myhre er leder for Hjelp Havets Haier. Han mener Viasat 4 burde ta dokumentarserien «Haijegerne» av lufta. Foto: Hjelp Havets Haier
- «BILLIG» UNDERHOLDNING: Fredrik Myhre er leder for Hjelp Havets Haier. Han mener Viasat 4 burde ta dokumentarserien «Haijegerne» av lufta. Foto: Hjelp Havets Haier Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For en uke siden hadde dokumentarserien «Haijegerne» premiere på den norske underholdnings- og sportskanalen Viasat 4.

Programmet tar for seg tre haikonkurranser langs østkysten i USA, der fem menn konkurrerer mot hverandre om å fange den største haien. Gjerne er det haiens vekt som blir utslagsgivende for seier eller ikke.

Dette gjør at det som regel er makrellhaier, revehaier og store hammerhaier disse fiskerne gjerne vil fange, drepe og ta med tilbake til land for veiing.

- Lystdrap som lørdagsunderholdning Fredrik Myhre er leder for Hjelp Havets Haier, en organisasjon som jobber med internasjonal og nasjonal haiforvaltning. Han er blant dem som finner kanalens dokumentarserie meget kritikkverdig.

- Mange av haiartene som det fiskes etter i disse konkurransene er svært utrydningstruet. TV-kanaler burde holde seg for gode til å vise slike lystdrap som lørdagsunderholdning, sier Fredrik Myhre leder for Hjelp Havets Haier.

- «Billig» Organisasjonen kaller serien både smakløs og svært beklagelig. Myhre legger også vekt på at haier er blant de aller mest truede dyregruppene som finnes i havet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer