Nike Air Max 270:

Raser over Nike-sko: - Tråkker på Allah

- Det vil trolig bli trampet på, sparket og skitnet til med gjørme og skitt. Det er frustrerende.

ALLAH PÅ ARBISK: Det er denne sålen som skal ha gjort flere muslimer oppfrørt. Logoen skal ligne for mye på måten man skriver Allah på arabisk.
ALLAH PÅ ARBISK: Det er denne sålen som skal ha gjort flere muslimer oppfrørt. Logoen skal ligne for mye på måten man skriver Allah på arabisk. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det populære merket Nike har gjort stor suksess med sitt mangfoldige utvalg av sko. Blant annet er sneakers blitt svært mye brukt blant unge og gamle trendsettere verden over.

Nå raser en gruppe muslimer over en logo som befinner seg på undersiden av sålen på skotypen Nike Air Max 270, ifølge Bloomberg.

Grunnen skal være at logoen er veldig lik måten Allah skrives på arabisk. Det er ifølge gruppa, som også har laget en underskriftskampanje, blasfemisk.

- Vi krever at Nike tilbakekaller disse blasfemiske og støtende skoene, og alle andre produkter med designlogoen som likner ordet Allah, fra salg umiddelbart. Vi ber også om strengere gransking av produkter før de slippes på markedet, skriver Saiqa Noreen som er en av forkjemperne for underskriftskampanjen.

Blasfemi

Nike gjorde noe liknende i 1997. Da skal sportsmerket ha trukket joggeskoene fra markedet, og beklaget det de kalte en «misforståelse» - for logoen var ment å likne flammer, og ikke navnet Allah.

Saiqa Noreen er også opprørt over plassering av logoen, altså at den ligger under sålen på skoene og kommer i direkte kontakt med bakken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer