Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Raser over tittelen «Erotischer roman»

Edy Poppys forlagsopprør blir utstilling.

(Dagbladet.no): Da Edy Poppys debutroman «Anatomi. Monotoni» i fjor ble gitt ut i Tyskland, hadde forlaget forandret både cover og tittel.

Boka hadde fått tittelen «Die Hände des Cellisten» (cellistens hender), på coveret var det bilde av et bart bryst og romanen hadde fått undertittelen «Erotischer roman».

Poppy, hvis egentlige navn er Ragnhild Moe, følte jeg rundlurt av forlaget.

- Det er hårreisende. Jeg kjente ikke igjen produktet, det er ikke mitt barn som jeg har jobbet med i sju år. Det er ingen erotisk roman. Det er erotiske elementer i den, men det er en del av handlingen, en del av livet. Boken er mer en filosofisk reise, sier Edy Poppy til Varden.

Hun følte at hun måtte ta affære. Inspirert av den gamle tradisjonen om å pakke støtende bilder og pornografi inn i gråpapir, fikk hun tak i en del av opplaget og pakket det inn. Deretter utlyste hun en coverillustrasjon- konkurranse. «Lag et nytt cover, skriv en ny tittel, klipp hull, søl kaffe på den... alt funker», står det på konkurranseflyeren.

De beste bidragene kommer til å bli utstilt på utstillingen «Don\'t judge a book by its cover» på galleriet Gartenstudio Gallery i Berlin. Hittil har det kommet inn rundt tjue bidrag og utstillingen ble plukket opp av den tyske avisa Die Welt i november.

- Så det kommer noe godt ut av det vonde. Kanskje kan vi ta utstillingen til Norge også, sier Edy Poppy til Varden.

«Anatomi. Monotoni» er oversatt til finsk, tysk og italiensk.

SINT: Edy Poppy (Ragnhild Moe) er misfornøyd med det tyske forlagets behandling av «Anatomi. Monotoni». Foto: Scanpix
SINT: Edy Poppy (Ragnhild Moe) er misfornøyd med det tyske forlagets behandling av «Anatomi. Monotoni». Foto: Scanpix Vis mer
FEIL: Den tyske utgaven av «Anatomi.Monotoni».
ORIGINAL: Den norske utgaven av «Anatomi. Monotoni».
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media