Raseri etter Indias coronagrep

Viruset dreper tusenvis av Indias innbyggere hver dag. Samtidig jobber myndighetene med blokkering av ytringer og informasjon på Twitter.

MASSEKREMASJON: Her brennes mennesker som har dødd med corona i New Delhi denne uka. Danish Siddiqui / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Oppdaterte tall fra India, viser at det daglig dør tusenvis av mennesker i landet som følge av Covid-19. Rapporter informerer om at godt over 2500 personer mistet livet på et døgn som følge av viruset, og det er bare tallene som er meldt inn offisielt.

En BBC-korrespondent rapporterer at de reelle dødstallene er svært mye høyre enn sifrene fra myndighetene, og at tilgangen på surstoff i landet er dødelig lav.

Mange av dem som nå må gi tapt mot sykdommen, kveles av oksygenmangel og får ikke tilgang til tilstrekkelig helsehjelp eller medisiner. Pågangen er for stor.

Køer av syke

Utenfor sykehusene bygger det seg opp køer av covidsyke, skriver The Guardian, som informerte i går om at det er registrert nesten én million nye smittetilfeller på tre dager.

Mange tyr til Twitter for å fortelle om sykdomstilfeller, massekremering, folkeansamlinger, oksygenbehov og sykesenger. Derfor reageres det sterkt på avsløringen om at Indias myndigheter aktivt jobber for å fjerne ytringer og informasjon på sosiale medier.

Talsperson for Indias nasjonale kongress, Pawan Khera, raser mot myndighetene og deler en rettslig advarsel han har sendt til landets teknologiminister. Mandag stilte han opp for BBCs internasjonale nyhetskanal, og hudflettet regjeringens pandemitaktikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer