Debatt: Fortetting i Oslo

Rasering av småhusområdene

Det røde byrådet har behendig unnlatt å legge fram kommuneplanens arealdel og utsetter dette til etter valget. Derfor vet vi rett og slett ikke hvorledes byen vil utvikle seg: Mørkere og tettere eller lysere og åpnere.

FRYKTER: Oslo Senior Høyre frykter det verste. Ja til en balansert byutvikling med kvalitet, men stopp rå-fortettingen nå, skriver innsender. Bilde fra nybyen Løren ved Økern i Oslo. Foto: NTB Scanpix
FRYKTER: Oslo Senior Høyre frykter det verste. Ja til en balansert byutvikling med kvalitet, men stopp rå-fortettingen nå, skriver innsender. Bilde fra nybyen Løren ved Økern i Oslo. Foto: NTB ScanpixVis mer
Meninger

Ja, Victoria Marie Evensen, Oslo Høyre ønsker flere boliger i Oslo. Ja, Oslo Høyre mener det er riktig å legge til rette for en tettere og mer urban bebyggelse der kollektivtilbudet er best. Og ja, Oslo Høyre vil ha kvalitet, variasjon og gode møteplasser.

Ja, Oslo Høyre er stolt av byutviklingen fra min byrådsperiode med utvikling av estetisk kvalitet, utviklingen av fjordbyen og som la begrensninger på høyhusutbygging .

Det er imidlertid forskjell på en balansert fortetting og rå-fortetting slik det røde byrådet legger opp til med rasering av småhusområdene. Byutviklingskomiteens leder fra Ap må selvsagt ha registrert befolkningens massive motstand mot rasering av småhusbebyggelsen på Smestad og forslagene om rå-fortetting blant annet på Veitvet og Lindeberg.

Høyre har ikke fått gjennomslag for en lavere tomteutnyttelse I en rekke saker denne perioden, noe som ville gi mer rom for kvalitet og lysforhold I uteområdene.

Ja, det er bred enighet om en grønnere by slik omtalen er i kommuneplanens samfunnsdel, men de fine ordene er lite verdt dersom de ikke følges opp i praksis.

Det røde byrådet har behendig unnlatt å legge fram kommuneplanens arealdel og utsetter dette til etter valget. Derfor vet vi rett og slett ikke hvorledes byen vil utvikle seg: Mørkere og tettere eller lysere og åpnere.

Oslo Senior Høyre frykter det verste og velger å si klart ifra. Ja til en balansert byutvikling med kvalitet, men stopp rå-fortettingen nå.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.