DEBATT

Rasisme er ikke underholdning

Radioresepsjonens utblåsning om rasisme var uprofesjonell og lite gjennomtenkt, og vi er veldig glade for at programlederne har trukket innslaget.

BOMMET: - Dette holder likevel ikke, ikke på langt nær. Det er hvite dette er "flaut" for, skriver forfatterne om Radioresepsjonens Tore Sagen. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
BOMMET: - Dette holder likevel ikke, ikke på langt nær. Det er hvite dette er "flaut" for, skriver forfatterne om Radioresepsjonens Tore Sagen. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I Radioresepsjonen 29. oktober ramset Tore Skagen opp mye av det mest rasistiske noen folk har i hodet, som del av den såkalte "Flauhetsspalten". Dette omfattet blant annet en sammenligning av personer med afrikansk bakgrunn, med aper, og mye mer. Måten innslaget ble lagt opp på, gjorde det lett å forstå det som om Skagen delte sine egne, egentlige tanker, som han riktignok skammet seg over.

Mange ble etterlatt i stor forvirring om hva dette egentlig var ment å bety. I beste fall fikk man uansett en solid dose med grovkornet rasisme servert helt uforberedt.

Dette innslaget burde aldri vært på lufta. Innslaget etterlater et inntrykk av at NRK har glemt at norske lyttere i dag ikke bare er hvite. En del av det publikumet NRK er statskanal er til for, omfattes altså av den vulgære rasismen i Skagens ville apelyder. Er dette hva NRK tenker de bør høre når de slår på statskanalen? Er det hva de tenker at noen av oss bør høre? Hvem tenker de skal bli underholdt av dette, og hvorfor? Det vil ikke ha vært mange med afrikansk bakgrunn som lo.

Ja, vi forstår den satiriske konteksten, selv om innslaget sjangermessig lignet mer på generell underholdning enn egentlig satire, noe som bidro til forvirringen. Det er også bra at andre i Radioresepsjonen reagerte, til og med at en av dem mente at dette var for drøyt til å være med i den såkalte "Flauhetsspalten". Det var en god magereaksjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer