Rasismekortet

Eltvik synes å ville skåre politisk gevinst på å ilegge meg holdninger jeg aldri har hatt eller latt komme til uttrykk.

TENDENSIØST: «Jeg tildeles rollen som gallionsfigur for den norske rasismen,» skriver artikkelforfatteren.
  Foto: Steinar Buholm
TENDENSIØST: «Jeg tildeles rollen som gallionsfigur for den norske rasismen,» skriver artikkelforfatteren. Foto: Steinar Buholm Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Anne Kathrine Eltvik skriver i Dagbladet 16. mai at det finnes en del nordmenn som trives helt utmerket godt med sine avskyelige fordommer. Saken er illustrert med et stort pressefoto av meg, og jeg tildeles rollen som gallionsfigur for den norske rasismen. Eltviks tekst er tidvis så upresis og tendensiøs i sin argumentasjon, at jeg er usikker på i hvilken grad jeg skal la meg provosere.

Jeg tildeles rasismekortet på bakgrunn av en kronikk jeg hadde på trykk her i fjor, med utdrag gjengitt av andre medier. Vi var rammet av en epidemi av overfallsvoldtekter, og jeg var dødsfortvilet over den handlingslammelse våre myndigheter utviste på dette tidspunktet. Jeg hadde som psykolog bistått kvinner utsatt for disse redselsmarerittene, og fulgt saker hvor ivaretakelse av «de sårbare gjerningsmennene med en vanskelig bakgrunn», syntes viktigere enn de ødelagte liv de hadde påført sine ofre.

Jeg ønsket å tale disse kvinnenes sak, og et av mine hjertesukk var at man burde kunne stille strengere krav rundt retten til oppholdstillatelse i Norge. Jeg minnet om at den trygghet vi har bygget opp her i landet hviler på en felles forpliktelse hvor det enkelte individ innretter seg etter lovene vårt demokrati har nedfelt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer