«Rasismen er et amerikansk monster»

Wandrups utvalgte: «Get Out» er en av årets sterkeste filmer.

STERK OPPLEVELSE: Daniel Kaluuya og Allison Williams i den tankevekkende og nifse "Get Out", debutfilmen til Jordan Peele, som setter rasisme på dagsorden.
STERK OPPLEVELSE: Daniel Kaluuya og Allison Williams i den tankevekkende og nifse "Get Out", debutfilmen til Jordan Peele, som setter rasisme på dagsorden. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
ROCK-MAGASINET Uncut har valgt "Get Out" til årets film 2017.
ROCK-MAGASINET Uncut har valgt "Get Out" til årets film 2017. Vis mer

DVD/BLU-RAY: «Rasismen er et amerikansk monster,» mener regissøren Jordan Peele. Hans stilsikre debutfilm «Get Out» blir valgt til årets film i det ferske nummeret av magasinet Uncut, foran «Blade Runner 2049», «La La Land» og «Moonlight». Filmen er en knivskarp miks av sosialt drama og grøsser.

Interessant nok er det 50 år siden Stanley Kramer lagde sjokk-komedien «Gjett hvem som kommer til middag?», der Sidney Poitier blir presentert for foreldrene til sin hvite kjæreste. En betydelig mindre krass film, likevel kontroversiell. Dessuten den siste av ni filmer der Spencer Tracy og Katherine Hepburn spiller mot hverandre.

I «Get Out» er Chris, spilt av Daniel Kaluuya, i samme situasjon. Men noe er fryktelig galt. Sjelden har folk fra den øvre amerikanske middelklassen vært skumlere. Her står vi overfor et plot som beveger seg i grenselandet mellom absurd, svart komedie og medisinsk science fiction.

FOR 50 ÅR siden vakte denne filmen oppsikt i USA.
FOR 50 ÅR siden vakte denne filmen oppsikt i USA. Vis mer

Kafka møter Poe i et drama som både er skremmende og kritisk. Den kyniske snikrasismen har et skinn av vennlighet og toleranse. Verre blir det ikke. Blu-ray-utgaven rommer for øvrig en interessant alternativ slutt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer