- Rasistiske plateselskap

Michael Jackson er lei.

Nå går han ut mot plateselskapene som han mener er rasistiske. Svarte artister har dårligere vilkår enn andre, mener artisten tidligere kjent som svart selv.

Oppfordrer til felles kamp

- Plateselskapene rotter seg skikkelig sammen mot artistene. Spesielt de svarte.

Det sa Jackson på lørdag i en møte med pastor Al Sharpton i Harlem. Jackson fremstilte seg selv om siste offer i en lang rekke offer for dårlig behandling av de store selskapene.

- Plateselskapene konspirerer virkelig mot artistene, sa Jacko til en rekke tilhørere ved National Action Network office, melder Los Angeles Times.

- Og spesielt de svarte.

Nå vil han gå til kamp.

- Når dere kjemper for meg, kjemper dere for alle svarte mennesker, døde eller levende.

- Bisarre utspill

Sony er ikke enig. De kaller utspillene for bisarre, og antyder at Jakson er i ferd med å miste grepet.

- Det er merkelig at han slår til med et så stygt angrep på et selskap som har bidratt så mye til hans karriere, og karrieren til svært mange andre superstjerner, i en årrekke, sier en talsmann for plateselskapet, melder The Sun.

De mener det meste Jackson sier er rene sprøyt:

- Dette tullet gjør det klart at Jacksons vanskeligheter ikke har noe å gjøre med markedsføringa og promoveringa av hans siste plate.

Jackson har gitt ut sju plater på Sony, og solgt mer enn 100 millioner av dem. Nå vil han forlate selskapet så snart han kan komme ut av kontrakten. Han mener Sony gjorde for lite for å promovere hans siste album «Invincible», som har solgt skuffende lite til Jacko å være.

Fikk ikke samle inn penger

Før har Jacko kritisert Sony som ikke ville gi ut hans planlagte 11-september-slager «What More Can I Give». Sangen ble spilt inn sammen med stjerner som Mariah Carey og Ricky Martin.

Inntektene av salget skulle gå til ofrene etter terrorkatastrofen.

- Sony Music straffer mange uskyldige mennesker som kunne fått disse pengene. Dette er det mest ekstreme og usmakelige eksempelet på grådighet jeg har sett, sa Jackson i forrige uke.

Sony hevder de ikke har rettighetene til singelen.

<B>WACKO-JACKO?</B> Har det klikka for han nå? Det mener plateselskapet Sony som ikke er med på rasismeutspillet til Jacko i det hele tatt.