Råsjekking og reality

Sjekk ståa hos Robinson, Big Brother, 71° Nord, Farmen, Harem og Temptation Island!

I Robinson lover produsentene flørting, Farmen håper på bygdesjekking og alle vet hvordan det gikk med Big Brother. Harem og Temptation Island handler ikke om annet enn deiter og råflørting.

Dagbladet.no har tatt tempen på seriene foran høstens store reality-krig. I den knallharde konkurransen skal seerne kapres med seksuell spenning.

Frister seerne med utro-tv

Kontroversielle Temptation Island tar den lengst ut. Fire kjærestepar fra Norge, Sverige og Danmark reiser til øya Roatan i Honduras hvor de skal fristes av 13 single menn og 13 single kvinner. Produsentene sier at de håper parene reiser fra fristelses-øya med et styrket kjærlighetsforhold.

- Folk bør se Temptation Island fordi det ikke er en konkurranse. Det handler om følelser og kjærlighet - sånne ting som alle er opptatt av. Det dreier seg om å finne ut av kjærligheten, sier produsent Rita Paulsen i produksjons-selskapet K2.

Fem single menn og fire single kvinner deltar fra Norge. To av de fire parene er bosatt i Norge, men en av kvinnene er svensk. Hele gjengen flyr til Karibia førstkommende lørdag hvor innspillingen skal vare i drøye to uker. TVNorge har fortsatt ikke bestemt om de skal sende serien. I motsetning til de andre seriene, blir ikke Temptation sendt før etter nyttår - trolig i februar. Det blir tretten ukentlige episoder hvor de single blir stemt ut etter hvert. Det blir ingen premier - bortsett fra luksusferien under innspillinga.

Trenger flere til Mias Harem

I løpet av den nærmeste uka skal TV3 ha plukket ut fire kvinner som skal reise til Maldivene og være midtpunkt i Harem. Der skal de kurtiseres etter alle kunstens regler av 18 single menn. Mennene må gjøre sitt ytterste for å behage kvinnene, ellers blir de stemt ut.

TRENGER MENN: Serien til Mia Gundersen har bare lokket 200 menn til å søke deltakelse. Du har ennå ei uke hvis flørting på Maldivene frister.
TRENGER MENN: Serien til Mia Gundersen har bare lokket 200 menn til å søke deltakelse. Du har ennå ei uke hvis flørting på Maldivene frister. Vis mer

- Folk bør se Harem fordi det er nytt, spennende og en positiv vinklet serie som handler om å bli kjent med og flørte med mennesker. Kanskje kan man lære litt om flørting, sier prosjektkoordinator Trine Haugen i TV3 som programmet hvor Mia Gundersen skal være programleder.

I løpet av august skal de utvalgte kvinnene hjelpe til å med å velge drømmemennene, men de har fått overraskende lite å velge i. Mens 400 kvinner søkte om å få delta, var det bare 200 menn som ønsket å bli Harems-gutt. TV3 håper på flere søkere, og søknadsfristen går ikke ut på enda ei uke.

- Her har man muligheten til å vinne den store kjærligheten. Har norske menn prestasjonsangst eller blir det en uvant rolle å spille gentlemannen? spør Haugen.

Haremet drar til Maldivene i begynnelsen av september, og de skal bruke tre og en halv uke på å spille inn ti episoder. De blir sendt ukentlig fra månedsskiftet september/oktober. Vinneren eller vinnerparet blir kåret i en direktesendt finale hjemme i Norge, og vinneren får en opplevelse som foreløpig er hemmelig.

Hopper i høyet

TV2s reality-satsing Farmen høres kanskje litt mer sidrompa ut, men også her kan det bli hopping i høyet. Det handler om å drive en gård slik det ble gjort for hundre år siden, men det var da plass til romantikk på den tida også.

- Vi har plukket ut flere single deltakere, så det kan bli sjekking hos oss også, lokker infoansvarlig Jørund R. Unneland i TV2.

Det ble klart i dag hvem de 12 deltakerne blir, men de blir ikke offentliggjort før søndag. De er fra tenårene til over 50 år, og kjønnsfordelinga er ganske jevn. Søndag starter også opptakene som skal vare i 13 uker, men de første programmene blir sendt før innspillinga er over.

Sendestart er september og det blir flere programmer i uka. Hver uke sender de hjem personen som gjør det dårligst i en gårdsrelatert konkurranse. Vinneren som er igjen til slutt får en ukjent premie.

- Folk bør se Farmen fordi det blir en spennende serie hvor utfordringa er å drive med dyr, planter og grønnsaker. Dette blir underholdning også for dem over 40 år, sier Unneland.

Sultne Robinson-deltakere

Gode, gamle Ekspedisjon Robinson kommer også på skjermen i høst. Nytt av året er at vinneren blir valgt i en direktesendt finaleepisode hjemme i Norge - hvor også seerne får være med og stemme.

- Folk bør se Robinson fordi det er den beste og mest ekte serien. I år blir den enda bedre enn før, fastslår prosjektansvarlig Håkon Sverdrup i TV3.

Igjen er det 16 deltakere som skal krangle seg gjennom 13 episoder på ei øy i Malaysia for å vinne 250 000 kroner. Opptakene ble gjort i mai og juni, og programmakerne er godt i gang med redigeringa. TV3 lover at det er en mye mer fysisk utfordrende Robinson med mer slitne og sultne deltakere.

- Flere ganger ble det skader som gjorde at vi måtte tilkalle lege. Det ble ingen kjærester som i fjor, men det blir flørting denne gangen også, lover Sverdrup.

Sendestart var lagt til 9. september, men stortingsvalget gjør at det kan bli forandret. Hver mandag blir det Robinson direkte med Nils Ole Oftebro og den utstemte deltakeren.

Mindre Big Brother

Innspillingen til 71° Nord ble avsluttet i går, og sendestart er på TVNorge i midten av september. Elin Tvedt skal programlede de 12 deltakerne gjennom deres ferd langs Norge. Vinneren stikker av med en Renault til 325 000 kroner.

Når det gjelder Big Brother forsøker TVNorge å holde kortene tett mot brystet. De har tidligere bekreftet at det blir en ny omgang og at de har startet jakta på de rette deltakerne.

- Vi vil fortelle hva som skjer med Big Brother på et kick off-møte i midten av august. Mer får dere ikke vite nå, fastholder infokonsultent Britt Bjørnstad i TVNorge.

De håper å gjenta suksessen, men planlegger en enklere og billiere versjon denne gangen. TVNorge regner med å få 20-30 prosent færre seere enn i vår.

TØFT PÅ ØYA: TV3 lover at det blir et tøffere og sultnere øyopphold enn denne gjengen opplevde i fjor.
UTRO-TV I KARIBIA: Produsent Rita Paulsen tar med to par fra Norge og ni single nordmenn til Roatan til helga.Alle foto: SCANPIX
LANDET PÅ LANGS: Elin Tvedt er nettopp ferdig med å følge 71° Nord-gjengen på deres ferd nordover.
TRENGER MENN: Serien til Mia Gundersen har bare lokket 200 menn til å søke deltakelse. Du har ennå ei uke hvis flørting på Maldivene frister.
GØY PÅ LANDET: Sarah Natasha Melbye skal lede TV2 forsøk på reality-tv.