Anmeldelse: «Hacker»

Råspennende action for ungdom

Dansk datakrim for yngre målgrupper.

KAPPLØP: Unge hackere utmanøvrerer forsvarets dataeksperter.Versjonen som vises i Norge er dubbet til norsk. Video: Scanbox Entertainment Vis mer

«Hacker»

5 1 6

Familiefilm, thriller

Regi:

Poul Berg

Skuespillere:

Rumle Kærså, Josephine Højbjerg, Signe Egholm Olsen + norske stemmer

Premieredato:

7. juni 2019

Aldersgrense:

9 år

Orginaltittel:

«Hacker»

«Råspennende action fra cyberspace.»
Se alle anmeldelser

FILM: Den danske familiefilmen «Hacker» er alt annet enn en nerdete historie for spesielt interesserte. Den er tvert imot en actionfylt thriller for en målgruppe som ikke er altfor godt forspent med spenning på dette nivået.

Foreldreløs

13-årige Benjamin (Rumle Kærså) bor på et ungdomshjem for foreldreløse. Han er en avansert hacker som tjener sine lommepenger ved å manipulere klassekameratenes eksamensresultater. Filmens innledning viser i tilbakeblikk hvordan moren (Signe Egholm Olsen) forsvinner etter at fremmede har trengt seg inn i leiligheten og seks år gamle Benjamin har gjemt seg i et skap. I den offisielle versjonen heter det at moren hoppet ut fra ei bru.

Algoritmer

Sju år seinere dukker det opp etterforskere fra Forsvarets etterretningstjeneste som ber Benjamin identifisere moren på ferske overvåkingsbilder. Er hun likevel i live? Og hvorfor har hun ikke tatt kontakt med sitt eget barn? Moren var hjerneforsker; hun hadde utviklet avanserte programmer og var i besittelse av algoritmer som noen ville ha tak i, noen med skumle motiver.

Infiltrert

Regissør Poul Berg serverer her en spennende katt-og-mus-lek der de unge dataekspertene uavlatelig overgår og utmanøvrerer de militære etterretningsfolkene som viser seg å være infiltrert av skurker med farlige politiske hensikter. Benjamin allierer seg med problembarnet Savannah (Josephine Højbjerg), ei jente med «en saksmappe som fyller halve serveren» og som trenger hjelp til å få den slettet. Hun er ingen pusekatt; tvert imot en dreven type som har brent ned tidligere fosterhjem. Benjamin og Savannahs innbrudd i Forsvarets Cyberdivisjon er avansert datakriminalitet. Men med edle motiver.

Dubbet

Dette er en thriller med en temperatur og et spenningsnivå som absolutt kan appellere til flere aldersgrupper. Den reiser også en del voksne problemstillinger, som lyssky politisk virksomhet, valgmanipulering osv., uten at det forstyrrer eller demper intensiteten. Filmen er dubbet til norsk.

.