Rått liv i Portugal

Triste skjebner og ekstrem apati i et hett og fattig Portugal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Britiske Monica Ali er annen generasjons innvandrer fra Bangladesh. Hun hadde braksuksess med debutromanen «Brick Lane». Den skapte en opphetet innvandrerdebatt i England, fordi mange mente hun tegnet et for negativt bilde av muslimske bengalere. Blant annet forsøkes filmatiseringen av romanen nå stoppet av bengalere i England. Med sin såkalt vanskelige annenroman tar Ali et svært overraskende sprang ut av hele problematikken.

Ulykkelige Portugal

Boka er lagt til en fiktiv landsby i Portugals fattigste provins Alentejo. Og det er ikke det solfylte ferielandet med de vakre strendene vi møter i denne boka. Det er et Portugal rammet av hetebølge og skogbranner. Et Portugal som ligger på topp av selvmordstatistikken blant menn. Som var det fattigste i EU før øst-europeerne ble med. Som har Europas høyeste ulykkesrate på veiene.

Hvert kapitel er enkeltstående fortellinger av skjebnene til ulike typer som løselig er knyttet sammen gjennom landsbyens lokale kafé. I åpningsfortellingen gir Ali et kort riss av Portugals nære historie, preget av det førtiårige jerngrepet til diktatoren Salazar. Dette sett gjennom den nå åttifire år gamle homoseksuelle griserøkteren Joâo. Han finner sin store kjærlighet Rui, som har hengt seg i et tre i skogen. Rui var opposisjonell, og med den avdøde Rui i armene gjenerindrer Joâo deres felles historie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer