Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Råtten racing

Bilspillet Lotus Challenge for PS2 er like oppfinnsomt som pølser med ketsjup.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det vil si at du har sett dette mange ganger før og trolig bedre utført.

Handlinga er lagt til England hvor du skal være med i en turnering. Det samme skal verdens beste bilkjørere som har med seg mange av verdens raskeste biler. Dette gode selskapet legger ut på veiene i forskjellige engelske byer.

Din jobb er å melde deg på i det berømte Lotus-mesterskapet. Der møter du andre Lotus-kjørere av forskjellige nasjonaliteter som alle er ute etter det samme som deg – å vinne Lotus Challenge.

Underveis møter du hindringer. Som at motstanderne vil presse deg av veien. Og til stadighet kommer nye utfordringer og nye løp som skal vinnes på stadig vanskeligere baner.

Det er mange turneringer og forskjellige ting som ikke åpenbarer seg før et stykke ut i spillet. Du kan velge single race eller championship. Det finnes også en challenge-mode hvor du skal utføre oppdrag for Lotus-laget ditt. I tillegg har spillmakerne lagt inn en stunt-mode hvor du skal – ja, du har gjettet riktig – utføre en rekke forskjellige stunts. Det finnes en time-trial for å se om du er raskt nok.

Alt er kjent fra tidligere bilspill, og du vil nok kjenne igjen det meste.

I Lotus Challenge får du velge mellom førti flotte biler, mange fine baner samt hemmelige turneringer. Bilene kan bli totalskadd, og da må du stå over billøp.

Grafikken er bra, men kunne vært bedre. Lyden er også grei nok. Problemet er at spillet blir litt for likt mange av de andre bilspillene på markedet. Multiplayeren er akkurat den samme som du har sett utallige ganger før.

Historien imponerer heller ikke – konkurrer med andre og vinn. Derfor blir det bare terningkast 2.

Her er spillets hjemmeside.

Her er litt juks til spillet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!