Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ravefilm med trøkk

Frisk variant i hederskronet sjanger

Den debuterende britiske spillefilmregissøren Justin Kerrigan (25) oppgir Woody Allen som sin fremste læremester og inspirator, og mener at det å skape noe nytt, å finne nye veier, er det viktigste for en ung filmmaker. Likevel føler vi at vi har sett dette før.

La ikke det hindre deg i å se «Human Traffic», som på tross av sitt dystre tema, pillemisbruk og rave-galskap blant unge, nokså utfrika mennesker i dagens Cardiff, Wales, faktisk er en slags feelgood-film med fint trøkk og flotte typer.

Justin Kerrigans visuelle driv og smarte historiefortelling gjør det til en, ja, fest å følge de fem- seks ungdommene på helgefest. Selv om vi på et tidspunkt opplever at det tas litt kvikt på ecstasy-vinkelen. Det retter seg i løpet av filmen.

For dette er altså ikke en film som sirkler ensporet omkring dop og håpløse ungdomsliv. Mest handler det om spill levende, strålende og frustrerte unge mennesker som går nokså langt i å forsøke å knuse hverdagens utspekulerte monotoni.

Og der kjenner vi oss igjen. I en filmsjanger med lange aner, fra «Rotløs ungdom» og «Vend dem ikke ryggen» på 50-tallet, «Lørdag kveld og søndag morgen» på 60-tallet, for å ha nevnt det første som falt oss inn; altså filmer som hardnakket og ubehersket tar folk på alvor. Unge mennesker.

«Human Traffic» er en frisk - og ganske nyskapende - variant i en hederskronet sjanger. Veldig bra skuespillere er det også her, med John Simm, Lorraine Pilkington, Shaun Parkes og Nicola Reynolds i de største rollene.

Ganske enkelt strålende.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media