Du leser nå Dagbladet Pluss

Klassisk

Ravel inviterer oss tettere på en sensuell glød som aldri slukner

«Havblikk» står ikke bare for sommerdagers speilblanke vannoverflate. Ordet sier også noe om det grenseløse ved havet, det vi knapt evner å begrepsfeste.

Elegant: James Gaffigan bragte det franske repertoaret helt hjem.
Elegant: James Gaffigan bragte det franske repertoaret helt hjem.Vis mer

Konsert. James Gaffigan er ikke et ukjent navn for hovedstadens musikkpublikum. Ikke minst kjenner vi ham fra Den Norske Opera & Ballett, på konsert og ved dirgentpulten i «La Traviata». Men å møte denne sjefdirigenten for Luzern-orkestrert i et helfransk repertoar i Oslo Konserthus forrige uke, ble en ny erfaring.

Også, dessverre, nok et møte med kvikke ferdigtygde innledninger fra podiet umiddelbart foran hvert av verkene. Det anses visstnok som publikumsvennlig, men adspreder snarere, enn samler oppmerksomheten om musikken.

Men han hadde så visst nok å komme med, musikalsk, hos de to klangmagikerne på programmet, Debussy og Ravel, som av en eller annen grunn ofte nevnes i samme åndedrag, men som er så forskjellige.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.