KRITISK: Ivar «Ravi» Johansen mener norske radiokanaler har en alt for rigid musikkpolitikk. Han tilbakeviser likevel at han skal ha tvunget P4 til å spille musikken hans. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
KRITISK: Ivar «Ravi» Johansen mener norske radiokanaler har en alt for rigid musikkpolitikk. Han tilbakeviser likevel at han skal ha tvunget P4 til å spille musikken hans. Foto: Jørn H Moen / DagbladetVis mer

Ravi: - Jeg tvang ikke P4 til å spille musikken min

Ivar «Ravi» Johansen langer ut mot radiokanalens musikkprofil.

(Dagbladet): På mandag lot Ivar «Ravi» Johansen, som for tiden deltar i «Hver gang vi møtes» på TV 2, seg intervjue av P4 om hetsende meldinger han har mottatt i helgen.

I går lagde Dagens Næringsliv og flere andre medier en sak basert på et kritisk innlegg som Ravi postet på en lukket gruppe for norske musikere og bransjeaktører.

Under tittelen «Tvang P4 til å spille hans musikk» ble det skrevet at Ravi tvang radiokanalen til å spille hans musikk i bytte mot at han stilte til opp på et intervju.

Til Dagbladet sier artisten at dette ikke stemmer.

- Det stemmer ikke at jeg tvang musikken min gjennom på P4. Hvis jeg skulle stille opp på et intervju så ville jeg at det også skulle handle om musikken min og jeg ville gjerne at musikken min skulle spilles, sier Johansen.

Foreslo ny vinkling Artisten forteller at P4 foreslo et tema for intervjuet som han ikke var interessert i. Han foreslo derfor en ny vinkling som gjorde det relevant for P4 å spille musikken hans.

Denne beskrivelsen kjenner P4-sjef Kenneth Andresen seg igjen i.

OPPFORDRING: På en lukket Facebook-gruppe oppfordrer Ravi andre musikere til å kreve at radiokanaler spiller musikken deres. Foto: Skjermdump
OPPFORDRING: På en lukket Facebook-gruppe oppfordrer Ravi andre musikere til å kreve at radiokanaler spiller musikken deres. Foto: Skjermdump Vis mer

- Ravi ønsket at vi skulle spille musikken hans og kom med et forslag som gjorde det relevant for oss. Dette ble så diskutert i redaksjonen og vi kom fram til at vi kunne gjøre det. Det har vært en ryddig redaksjonell prosess fra vår side, sier Andresen.

I posten på den lukkete Facebook-gruppen langet Ravi ut mot musikkpolitikken til P4 og skrev at han satte «hardt mot hardt» for å stille til intervju. Han kom også med en klar oppfordring til andre norske artister.

«Jeg vil oppfordre norske artister, managere, plateselskaper og promofolk til å vurdere å gjøre det samme. Artist-besøk betyr artist-spilling, det er en selvfølge. Kanskje vi kunne formulere et slags felles skriv som vi stilles oss bak?», skrev Johansen på gruppa.

KRAV: Da han ble bedt om å stille opp til intervju av en journalist fra P4, krevde Ravi at kanalen skulle spille hans musikk. Foto: Skjermdump
KRAV: Da han ble bedt om å stille opp til intervju av en journalist fra P4, krevde Ravi at kanalen skulle spille hans musikk. Foto: Skjermdump Vis mer

Artisten forfatter så et skriv til kanalen som han ønsker at flere artister skal stille seg bak. Skrivet avsluttes på følgende måte:

«Skal dere ha norske artister i studio, så må dere spille vedkommendes musikk. Noe annet er skammelig og respektløst, og dette finner vi oss ikke i. take it or leave it», skriver Johansen.

- Sånn kan vi ikke ha det Denne oppfordringen mener Kenneth Andresen rokker med redaksjonenes uavhengighet.

- Sånn kan vi ikke ha det. Da tråkker de langt inn i den redaksjonelle sfæren. At kulturarbeidere skal kunne bytte intervjuer som ikke har noe med arbeidet deres å gjøre mot markedsføring blir helt feil, sier P4-sjefen til Dagbladet.

UENIG: P4-sjef Kenneth Andresen er enig i Ravis beskrivelse av hendelsesforløpet, men uenig i artistens oppfordring på Facebook. Foto: P4
UENIG: P4-sjef Kenneth Andresen er enig i Ravis beskrivelse av hendelsesforløpet, men uenig i artistens oppfordring på Facebook. Foto: P4 Vis mer

Til Dagbladet sier artisten at han ikke mener at intervjuer nødvendigvis bør bety markedsføring, men mener radiokanalene oftere bør kunne gjøre unntak fra de fastsatte spillelistene sine.

For hans del er han først og fremst interessert i å snakke om musikken sin i media.

- Alle medier regner med at vi skal stille opp uten vederlag hele tiden. Jeg er veldig glad for at det ikke skal knyttes penger eller markedsføring til journalistikken, men jeg er musiker og akkurat nå vil jeg helst fokusere på musikken min, sier Johansen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram