Ray Davies til Notodden Blues Festival

Den smått legendariske Kinks-sjefen Ray Davies er det nyeste stjernenavnet på Notodden Blues Festivals program.

(Dagbladet.no): Ray Davies kommer til Notodden med eget band og sekken full av klassikere og nyere historier, og topper artistlista på bluesfestens mest populære arrangement, den årlige Brygga-konserten.

På samme konsert (lørdag 2. august) presenterer festivalen også en egendyrket plante: de Idol-berømte sangerne Åste Hunnes Sem og Kim Rune Haugen. Begge er tidligere deltakere på festivalens bluesseminar og stiller med et Notodden-tungt band i en egen r&b-avdeling.

Amerikanske innslag på konserten blir soulkometen Ryan Shaw og bluesrockeren Kenny Wayne Shepherd med Stevie Ray Vaughans gamle Double Trouble-band.

Eksklusivt

At størrelser som Bill Wyman’s Rhythm Kings, Koko Taylor, John Hiatt og Little Feat blir å høre på bluesens store knutepunktfestival, er kjent fra før.

I går ble lista gjort ytterligere fristende, med blant annet en eksklusiv Notodden-kombinasjon, Kim Wilson og The Fabulous Thunderbirds med gjestene James Cotton og Charles Musselwhite. Et annet møte å ha forventninger til er prosjektet Rocket 88, der Reidar Larsen, New Orleans-baserte Henry Butler og Bruce Katz tar tak i tangentene - formodentlig 266 alt i alt.

Også Haddy N’jie, Bobby Rush, Kenny Brown, Rita Engedalen og Ljod med Agnes Buen Garnås og Marilyn Mazur er nye navn på artistlista.

Press

-Knutepunktstatusen gjør at vi føler at vi må levere litt ekstra i år. Og det mener jeg at vi gjør, sier Jostein Forsberg, kunstnerisk leder for Notodden Blues Festival.

KOMMER: Ray Davies gjør sin eneste skandinaviske konsert i sommer på Notodden. Foto: Scanpix
KOMMER: Ray Davies gjør sin eneste skandinaviske konsert i sommer på Notodden. Foto: Scanpix Vis mer

Han viser i den sammenheng til videreutviklingen av den akustiske scenen, der det blir musikk fra midt på dagen til langt på kveld fredag og lørdag.

 -Nesten en festival i festivalen, sier han, -på sikt ser vi for oss en slags variant av «Newport Folk Festival» her, som et ekko av Greenwich Village på ’60-tallet. Et annet innslag i år blir en workshop med Bill Wyman, der han forteller om sitt og The Stones’ forhold til blues.

Notodden Blues Festival arrangeres fra 31. juli til 2. august.