Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ray Davies til Notodden Blues Festival

Den smått legendariske Kinks-sjefen Ray Davies er det nyeste stjernenavnet på Notodden Blues Festivals program.

(Dagbladet.no): Ray Davies kommer til Notodden med eget band og sekken full av klassikere og nyere historier, og topper artistlista på bluesfestens mest populære arrangement, den årlige Brygga-konserten.

På samme konsert (lørdag 2. august) presenterer festivalen også en egendyrket plante: de Idol-berømte sangerne Åste Hunnes Sem og Kim Rune Haugen. Begge er tidligere deltakere på festivalens bluesseminar og stiller med et Notodden-tungt band i en egen r&b-avdeling.

Amerikanske innslag på konserten blir soulkometen Ryan Shaw og bluesrockeren Kenny Wayne Shepherd med Stevie Ray Vaughans gamle Double Trouble-band.

Eksklusivt

At størrelser som Bill Wyman’s Rhythm Kings, Koko Taylor, John Hiatt og Little Feat blir å høre på bluesens store knutepunktfestival, er kjent fra før.

I går ble lista gjort ytterligere fristende, med blant annet en eksklusiv Notodden-kombinasjon, Kim Wilson og The Fabulous Thunderbirds med gjestene James Cotton og Charles Musselwhite. Et annet møte å ha forventninger til er prosjektet Rocket 88, der Reidar Larsen, New Orleans-baserte Henry Butler og Bruce Katz tar tak i tangentene - formodentlig 266 alt i alt.

Også Haddy N’jie, Bobby Rush, Kenny Brown, Rita Engedalen og Ljod med Agnes Buen Garnås og Marilyn Mazur er nye navn på artistlista.

Press

-Knutepunktstatusen gjør at vi føler at vi må levere litt ekstra i år. Og det mener jeg at vi gjør, sier Jostein Forsberg, kunstnerisk leder for Notodden Blues Festival.

KOMMER: Ray Davies gjør sin eneste skandinaviske konsert i sommer på Notodden. Foto: Scanpix
KOMMER: Ray Davies gjør sin eneste skandinaviske konsert i sommer på Notodden. Foto: Scanpix Vis mer

Han viser i den sammenheng til videreutviklingen av den akustiske scenen, der det blir musikk fra midt på dagen til langt på kveld fredag og lørdag.

 -Nesten en festival i festivalen, sier han, -på sikt ser vi for oss en slags variant av «Newport Folk Festival» her, som et ekko av Greenwich Village på ’60-tallet. Et annet innslag i år blir en workshop med Bill Wyman, der han forteller om sitt og The Stones’ forhold til blues.

Notodden Blues Festival arrangeres fra 31. juli til 2. august.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media